UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AKSİYONU VE GERİLİMİ YÜKSEK, TRT'NİN SEVİLEN DİZİSİ FİLİNTA'DA TARİHTEN SICAK GÜNDEME!..

AKSİYONU VE GERİLİMİ YÜKSEK, TRT'NİN SEVİLEN DİZİSİ FİLİNTA'DA TARİHTEN SICAK GÜNDEME!..

AKSİYONU VE GERİLİMİ YÜKSEK, TRT'NİN SEVİLEN DİZİSİ FİLİNTA'DA TARİHTEN SICAK GÜNDEME!..

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği, tansiyonu, aksiyonu ve gerilimi yüksek, TRT’nin sevilen dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın dün gece yayınlanan 47. Bölümüne, tarihin tozlu ve çarpıcı gerçekleri Meşrutiyet yanlılarının başta kendi içlerindeki uzlaşmazlığıyla Sarayı ve halkı nasıl karıştırdığı, diğer ülkelerin Osmanlı Topraklarına göz dikip aç kurtlar gibi pay beklentileri, Padişah’ın katli ve Çerkes Hasan’ın idamının yayınlandığı sahneler ve sözleri bugünümüze ışık tutan tarihsel akıştaki gerçekçi eleştirisiyle ekran başındaki seyircilere yansıdı.

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, senaryosunu Ali Can Yaraş’ın üstlendiği dizide dün gecenin çarpıcı bölümleri şunlar:

Padişah’ın katli dün gece tüm seyirciyi göz yaşlarına boğdu. Darbe düzenleyen Paşaların cellatlara emriyle Feriye Köşkünde intihar süsü verilerek öldürülen Padişah için intihar raporu Hekim Marko Paşa’dan istendi. Ancak Marko Paşa muayene etmeden raporu düzenlemeyeceğini söyledi. Ve Padişah katledilmiş olsa da ölümü intihar süsü verilmiş bir sır olarak onunla birlikte sessizce tarihe gömüldü.  Dizinin başından bu yana Padişah rolüyle sevenlerinin gönlünde taht kuran usta oyuncu Bülent Alkış, dün gece diziye veda etti. 

Çerkes Hasan idama giderken Darbecilere sarf ettiği sözler geceye damgasını vurdu! Büyük intikam yemini etmiş olan Padişah’ın kayın biraderi ve Nur Sultan’ın ağabeyi Çerkes Hasan, sözünü tuttu ve darbeci Paşalardan ikisini öldürdü. 

Mithat Paşa’nın Konağındaki Kabine toplantısını basarak, darbeci paşaların ve ailesine yapılan kumpasın başını çeken Serasker Hüseyin Avni Paşa’yı ve Hariciye Nazırı Mehmet Raşit Paşa’yı öldüren Çerkes Hasan'a, adaletin vuku bulmadığı bir düzenle, önce içeride işkence yapıldı,  sonra da idama mahkûm edildi. Çerkes’in nişanlısıyla hastanedeki duygusal sahneleri ve vatan uğruna aldığı intikamıyla darağacına gitmeden mahkemede söylediği sözler gecenin en çarpıcı bölümüydü.  Çerkes Hasan’ın  ‘Ey darbeciler, hepiniz cehennem ateşinde cayır cayır yanacaksınız! Allah bu halkı tüm darbecilerden korusun! Ama korkun! Bir Çerkes Hasan ölür, bin tanesi gelir! Allah bu halkın yanındadır! Vatan sağ olsun!’ sözleri geceye damgasını vurdu!

Ali, Şehzade Mehmet’i kurtardı ancak kafada Leyla şüpheleri belirdi…

Miloş ve Kardeşler Teşkilatının ise artık son bir hedefleri kalmıştı; Şehzade Mehmet’i öldürmek!

Garbis ve adamları Şehzade Mehmet’i saklandığı yerde öldürmek için geldiler. Fakat Ali, Şehzadeyi kurtarmayı başardı. Şehzade Mehmet’in saklandığı yeri Mustafa ve Ali’nin dışında kimse bilmiyordu. Bir tek seçenek kalmıştı: O da Şehzade’nin Mustafa’nın evine ziyareti… Ve Mustafa’nın Leyla ile ilgili

Gizli Teşkilat ekibi Devlete karşı!

Farah’ın evinde yaralı bir şekilde iyileşmeyi bekleyen ve öldüğü sanılan Filinta Mustafa ve yanında olan Bıçak Ali, darbe düzenleyip hileyle Şehzade Murat’ı tahta çıkartan Paşaların düzeninden kaçarken, Ruhi Paşa'nın ölüm haberi ile sarsılarak, Çerkes Hasan’ı da içeriden ve darağacından kurtaramadılar. Artık Mustafa ve Ali için yaşamanın tek anlamı bu olaylara sebep olan herkesten intikam almaktı. Üstelik Padişah’ın katlinden haberleri yoktu! Ve bu intikam planları o kadar kolay olmuyordu. Çünkü ilk kez devletin yanında değil karşısındaydılar!  

Şehzade Mehmet’in Hükümetle uzlaşma planları…

Darbecilere karşı büyük planlar yapan Filinta Mustafa ve Şehzade Mehmet, ilginç bir konuşma gerçekleştirerek, Hükümetle anlaşma yoluna gitmeye karar verdiler. Şehzade Mehmet, Çerkes Hasan olayında Hükümetin içindeki darbeyi düzenleyen Paşaları kast ederek ‘Hükümetin içinin aslının ne kadar kof olduğunu gösterdi bu olay bize. Ağabeyimin durumunu yedi düvel biliyor. Uzlaşma yoluna gitmemiz gerekebilir Hükümetle ‘ dedi ve yaptıkları planla onların karşısına çıkıp, tüm bu hainlerden intikam alacağını söyledi. 

Deli Padişah Murat’a tarihin ilk elektro şok tedavi denemeleri..

Sultanın Cuma selamlığına çıkması ve Meşrutiyeti ilan etmesi gerekmektedir. Ancak Çerkes Hasan, katledilen Sultanın yanlıları ve Murat’ın kımıldamadan yatağa bağlı oluşu, Paşalar için işleri daha da zorlaştırmıştır. Ve doktoru Kapolyon bu süreci hızlandırmak için Şehzade Murat’a tarihin Osmanlı'daki ilk elektro şok tedavi denemesini yaptı.  Fakat iyileşemediği için tören iptal oldu!

Farah ve Mustafa’nın yaralı aşk’ı ne olacak?

Farah’ın, annesi Feriha Nur’un evinde saklanan Filinta Mustafa ile duygusal konuşması dün gecenin çarpıcı bölümlerinden biriydi. Farah, Mustafa’ya ‘Şimdi sen ikimizi de mi seviyorsun?’ dedi. Mustafa’dan ‘Ben yaşadıklarımdan şunu öğrendim. Bir kalbe bir cihan sığarmış ama iki kadın sığmazmış!’ cevabını aldı. Farah da, ‘Beni kim sever ki? Bir katili kim sever?’ diye konuşmasını devam ettirirken, Mustafa’nın ‘Bu hayatı seçmenin senin suçun olmadığını biliyorum.’ demesi üzerine, Mustafa’nın Leyla’yı sevdiğini zannetti. O sırada içeri annesi Feriha Nur girdi.

Leyla aşkı ile görevi arasında kaldı!

Mustafa’nın yasını tutarken ayna karşısında delirmeler yaşayan Leyla, Mustafa’nın yaşadığını

kendisine gönderdiği mektupla öğrenir. Mustafa’nın yaşadığını Miloş’tan gizler. Çünkü Miloş’un Mustafa’ya zarar vermesinden korkmaktadır. Leyla aşkı ile Kardeşler Teşkilatına olan bağlılığı arasında sıkışıp kalmıştır. Ancak Miloş Mustafa’nın yaşadığını anlamıştır ve Leyla’nın kendisinden bu bilgiyi sakladığını bilmektedir. Leyla Mustafa’nın Farah’ın evinde saklandığını öğrenince derin bir hayal kırıklığına uğrar ama Mustafa’nın aşkını tercih edip sırrını saklamayı tercih eder.

Ülke karışıklığı diğer ülkelerin iştahını kabarttı.Ruslar Osmanlı'nın kendi kollarında can vermesini hayal ederken, Sırp, Bulgar, Rum ve tüm Balkan devletlerine silah ve para yardımı yaparak ve onları kışkırtarak Osmanlı'dan büyük pay almayı düşlüyordu. İngiltere için de durum farklı değildi. Rusların Osmanlı ile savaş çıkartmasını ve onların pay almasına fırsat vermeden, Osmanlı yanlısı gibi gözüküp kendileri pay almak istiyordu.

Filinta Mustafa Ruhi Paşa'nın ölümünden kendini suçladı…

Ruhi Paşa'nın içeride  intihar ettiğini öğrenen Filinta Mustafa, bu ölümden kendini suçladı. Oğlu Celal’i öldürdüğü için  vicdan azabı yaşayan Mustafa, yine de vatanı için aynısını yapacağını dile getirdi.

Ali’nin canına karşılık Şehzadenin canı!

Saklandıkları evde güvende olmadıklarını düşünen Filinta Mustafa,  haksız çıkmaz. Bıçak Ali onları oradan  gönderir ve kendisinin de geleceğini söyler. Filinta Mustafa, Şehzade Mehmet, Farah ve annesi  birlikte Abdullah’ın dükkânına gelirler. Bu sırada Ali, Efendi Cemil ve adamlarının eline düşer ve Şehzade Mehmet ve Mustafa’nın yerini söylemesi için işkence görür ama yine de onların yerini söylemez!  Ali’nin dönmeyişiyle Şehzade Mehmet tahta çıkma planını devreye sokmak ister... Bunun yolunu da Feriha Nur’un Şehzade ile bir röportaj yaparak duyurmasına karar verirler. Fakat Miloş bu planı fark eder ve gazetede Feriha Nur’un  karşısına çıkarak, onun vasıtasıyla Mustafa’ya bir teklif yapar. ‘Şehzade Mehmet’i ver Ali’yi al!’  Mustafa  ise Şehzade Mehmet’le konuşur. Ve  Şehzade gönüllü olarak Ali ile takas olmayı kabul eder. Takas yerine geldiklerinde Cemil, Şehzade Mehmet’i öldürmek için silahını hazırlar. O sırada Mustafa, evine gider ve Leyla’nın karşısına çıkar! Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Asena Tuğal, Ebubekir Öztürk, Birsen Dürülü, Engin Yüksel, Nurşim Demir, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Uğur Yıldıran, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Ufuk Kaplan, Duru Alkış, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen ve Uğur Uludağ’ın yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi, 48.Bölümüyle 26 Şubat Cuma ve her Cuma Saat 20.00’de TRT 1’de!

‘FİLİNTA’ 48. BÖLÜM FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfilinta