UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MICROSOFT FİZİKSEL DÜNYAYI TARAYAN KALEMİ GELİŞTİRDİ!..

MICROSOFT FİZİKSEL DÜNYAYI TARAYAN KALEMİ GELİŞTİRDİ!..

MICROSOFT FİZİKSEL DÜNYAYI TARAYAN KALEMİ GELİŞTİRDİ!..

Ortaya çıkan bir patent, yazılım devi Microsoft'un bir süredir yeni bir kalem tipi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu yeni kalemle birlikte kullanıcıların fiziksel dünyadaki renk ve dokuları tanımlayarak onları dijital bir ekran üzerinde kullanılabileceği anlaşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde alınan patent Microsoft'un bir dizi sensör ve bir renk tanımlama sistemi barındıran bir kalem geliştirdiğine işaret ediyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar kalemin renk tanımlama ucunu gerçek bir fiziksel objeye doğru götürdüklerinde cihaz bu renki kaydediyor ve ardından onu ekran üzerinde yeniden üretiyor. Daha önce Kickstarter üzerinde benzere projelere tanık olsak da Microsoft'un bu tasarımının çok daha kapsamlı ve gelişmiş olduğu fark ediliyor.

Bu teknolojinin kullanıcılar için sunabileceği yenilikler de çok çeşitli olacak gibi. Örneğin kullanıcılar bu kalemle yeşil rengi taradıklarında cihazları üzerinde belirli bir uygulamanın açılmasını sağlayabilecekler. Örneğin mavi rengi taradıklarında yalnıza bu renkle ilişkilendirilen e-postalar seçilebilecek. Bu sayede bazı işlevler çok daha hızlı bir biçimde yerine getirilebilecek.

Microsoft'un bu yeni kalemi aynı zamanda dokuları da tanıyabiliyor. Hız ölçer ve jiroskoptan mikrofona kadar bir dizi sensör barındıracak olan kalemler elde ettiği verileri belirli bir materyalin dokusunu tanımlamada kullanabilecek. Bu da tasarım stüdyoları, 3D modelleme ve benzeri alanlarda yepyeni açılımlar anlamına gelebilir. Diğer yandan söz konusu patent aslında 2014'te dosyalanmış. Firmanın aradan geçen zamanda neden bu kalemin üretim aşamasına geçmediği ise ayrı bir merak konusu. Öyle görünüyor ki, söz konusu kalem gerçek bir üründen ziyade halen bir araştırma projesi olmaya devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmicrosoft  ekran kalemi