UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"TRABZONSPOR KADAR BEN DE ÜZGÜNÜM" DİYEN TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

"TRABZONSPOR KADAR BEN DE ÜZGÜNÜM" DİYEN TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

"TRABZONSPOR KADAR BEN DE ÜZGÜNÜM" DİYEN TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF'nin Beykoz'daki idari merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı soru almadan bitiren Demirören, Galatasaray ile çıktığı maçta mağduriyet yaşayan Trabzonspor hakkında şunları söyledi:

"TRABZONSPOR KADAR BEN DE ÜZGÜNÜM"

"Benim bir değil iki mağduriyetim var. Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyete en az ben de onlar kadar üzülüyorum. Düzen değişmedikçe yarın başka bir camianın canı da yanacaktır. Diğer bir mağduriyetim ise genç ve deneyimli bir hakemimizi kaybetmemiz oldu. Umut vaat eden bir hakemimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüm."

HAKEMLERE YAPTIRIMLARA KARAR VERMEYECEĞİM

"Bugün burada toplanmamızın nedeni sadece GS-TS maçı, sadece maçın hakemi ya da futbolcuların tutumları değil. Meseleyi bunlardan ibaret sanmak yüzeysel kalır, asıl sorunu görmemize engel olur. Her sezon bu dönemde aynı tartışma başlar. İsimler değişir, iddialar değişmez. Hakem hatalarına şaibe düşürülmeye çalışılır, büyüklerin kollandığı savunulur. MHK'nın istifası istenir, şu hakem düdüğü assın, bu hakem kokartı bıraksın denir. Bu sene bunlara bir de bahis iddiası eklendi. Bütün bunlar güvensizlik sonucu. Federasyondan beklenen bellidir ama ben bunu yapmayacağım. Hakemlere yaptırımlara karar vermeyeceğim. MHK'nın istifasını istemeyeceğim.

 

YÖNETMELİKLERE ŞEKİL VERECEĞİZ

Bugün 24 Şubat 2016 bu tarihi bir kenara not edin. Bugün uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni sistemi görüşlerinize uygulamaya açıyoruz. Daha önce bu sistemin ipuçlarını vermiştik. Euro 2016'dan sonra kamuoyuna sunacaktık. Yani artık kurulları federasyon atamayacak, futbol ailesinin üyeleri seçecek. Bu seçim yönetim kurulu seçimleriyle aynı yıl yapılmayacak. Yönetim kurullarının hiç bir etkisi olmayacak. PFDK ve Tahkim Kurulu için de bu geçerli. Bunun için futbolun tüm paydaşlarını bir araya getiren özgün bir çözümün kurgulanması için bir çalıştay yapacağız. Yönetmeliklere şekil vereceğiz. Önümüzdeki sezon hayata geçirmeyi istiyoruz.

ŞİKAYET ETMEKTEN VAZGEÇELİM

Son dönemde yaşanan tartışmaların bu kararı açıklamamızda payı yok değil. Krizler bir fırsat yaratmıştır. Bahsettiğim çalıştayda genel kurulu yapısı ve delege sistemini de gözden geçirip revize edelim. Böylece bu gündelik tartışmalar son bulacak. Şikayet etmekten vazgeçelim. Çözümün aktörleri olalım. Futbol kültürünün gelişimi için taraftarlardan istediğimiz anlayışa önce biz örnek olalım."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13