UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TEOMAN’DAN KİTAP SÜRPRİZİ! PEKİ ÜNLÜ ŞARKICININ KİTABI NE ZAMAN RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK?..

TEOMAN’DAN KİTAP SÜRPRİZİ! PEKİ ÜNLÜ ŞARKICININ KİTABI NE ZAMAN RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK?..

TEOMAN’DAN KİTAP SÜRPRİZİ! PEKİ ÜNLÜ ŞARKICININ KİTABI NE ZAMAN RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK?..

Başarılı şarkıcı Teoman, şarkı sözlerinden oluşan bir kitap çıkarma hazırlığı içine girdi. Son günlerde Deniz Seki'nin kitabı, Nejat İşler'in çıkaracağı kitap derken; Teoman 'Hoop ben de varım' dedi ve olaya direkt girdi. Kitap, Teoman'ın bütün şarkılarını bir araya getiren bir albüm-kitap şeklinde olacak. Tasarımı, içeriği, boyutu ve görsel malzemesiyle ilk olma özelliğini taşıyor. Kitap adeta bir koleksiyon niteliği taşıyarak Teoman'ın hayalini gerçekleştiriyor. Haliyle Teoman hayranları çok mutlu; tek bir mecrada Teoman'ın tüm şarkı sözlerine ulaşabilecekler.

RUH HALİNİ AKTARIYOR

Açıkcası ben Teoman'ın böyle bir işe kalkışmasına çok sevindim ama bir yandan da 'Bir roman yazsa hiç de fena olmaz' diye düşündüm çünkü onun derinlikli yaşantısında kim bilir ne hikayeler vardır. Bir müzisyenin böyle bir kitap yapma amacı; şarkılarını yazarkenki ruh halini okur ve hayran kitlesi ile paylaşmak, dinleyeninin bu şarkılardan ne anladığını sorgulamak olsa gerek. Duygularımızı en güzel müzik anlatıyor. Kimin ne anladığı ise gerçekten mühim değil; eğlenmenize ya da depresyonunuza bakın. Teoman hem çok çalışıyor, hem de çok geziyor. Marjinallik her gece dışarı çıkmak değil. Hem çalışıp, hem de gezen insana ben özenirim çünkü hepimizin yapmaya çalıştığı ama maalesef başaramadığı bir şeydir bu. Dolayısıyla yine bir başarıyı yermek yerine tebrik etmek kanaatindeyim. Yapılacaklar listesini ortaya çıkaran Teoman, yapacaklarını sırasıyla hayata geçirmeye başladı. Peki ya biz hangimiz, hayal ettiklerimizi ya da hedeflediklerimizi hayata geçirmek için çabalıyoruz? Çok azımız. Aslında çabalıyoruz da kimsenin yorulmaya hali yok, zira herkes fazlasıyla yorgun. 2016 yılına gireli üç ay olmuşken yapılacak listeme baktığımda, sadece bir tanesini gerçekleştirmiş olmaktan utanç duyuyorum. En azından her ay bir hedefine yaklaş be güzel kızım! Ama gerçekten her şey o kadar da kolay değil. Allah hepimize hedeflerimize kolayca ulaşabileceğimiz imkanlar, şanslar versin. Umarız Teoman da konserlerinde seyirciyle diyaloğu 0'da tuttuğu günleri geride bırakır ve okuyucuları ve dinleyicileriyle tez vakitte buluşur. Siz şimdiden bu yaz plajda okunacak kitaplar listenize Teoman'ın kitabını da ekleyin.

Kitabın en nadide parçalarına cevap(!)

 

 'Aşk kırıntısıyla doymaktansa tek başıma, aç kalırım bu hayatta...':

Aşk kırıntısıyla nasıl doyalım Teoman? Tek başıma aç kalamam ayrıca!

 'Martı sesleri vardı gülüşlerde...':

Martı sesinin gülüşlerde ne işi var; martı sesi vapurda falan olsun.

 'Ooo papatya son bir defa bana bak.':

Papatya sevgilim ise son bir defa bakacağı anda ona papatya yerine başka şeyler demek isterim(!)

 'Çok mu ayıp hâlâ mutluluk istemek?

.. Neyse zaten hiç halim yok.': Aslında mutluluk istiyorum da yan cebime koyacak halim de kalmadı; anladın işte, sen adım at...

'Bazen, ne yaparsan yap olmuyor bazen...':

Gerçekten bazen ne yaparsan yap olmaz, en iyisi hiçbir şey yapmadan durmak.

 'En iyisi gel Ortaçgil dinleyelim.':

'Gel Ortaçgil dinleyelim' diyenle ömür geçer; yapma!

 'Kapıları kaparım ardıma bakarım, hayatım böyledir bir yol ararım.':

Kapı kapadıktan sonra ardıma niye bakayım!'

Funda KARAYEL / SABAH 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERteoman  kitap