UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LUNAPARKTAKİ 'CANLI BOMBA' SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR!.. KORKUNÇ SALDIRIYI BAKIN HANGİ ÖRGÜT ÜSTLENDİ?..

LUNAPARKTAKİ 'CANLI BOMBA' SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR!.. KORKUNÇ SALDIRIYI BAKIN HANGİ ÖRGÜT ÜSTLENDİ?..

LUNAPARKTAKİ 'CANLI BOMBA' SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR!.. KORKUNÇ SALDIRIYI BAKIN HANGİ ÖRGÜT ÜSTLENDİ?..

Pakistan'ın Lahor şehrindeki bir lunaparkta patlama meydana geldi. Pencap eyaletindeki Başbakanlık kaynakları, "Gülşen İkbal" adlı lunaparktaki bombalı saldırıda, 65 kişinin yaşamını yitirdiğini, 300'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Kurbanların çoğunun çocuk ve kadın olduğu belirtildi. Korkunç saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi. 

BBC'ye konuşan bir polis yetkilisi, patlamanın intihar saldırısından kaynakladığını söyledi. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

Lahor'daki saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği duyuruldu.

Gülşen el İkbal Parkı'nın çıkış kapısının hemen dışında ve salıncaklardan birkaç metre uzaklıkta yaşanan intihar saldırısı, henüz hiçbir grup tarafından üstlenilmedi. Hedefin Paskalya için dışarıya çıkan Hıristiyan aileler olduğu yönünde spekülasyonlar da var. Bölgedeki tüm büyük hastaneler alarm durumuna geçti. 

Lahor, Pakistan'ın en büyük ve en zengin eyaleti Pencap'ın başkenti ve Başbakan Nevaz Şerif'in seçmenlerinin büyük bir bölümü bu bölgeden.

Pakistan son dönemde Taliban'ın benzer saldırılarına maruz kaldı. SALDIRIYI O ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.              

Pakistan medyası, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu'nun üstlendiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KINADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’ın Lahor kentinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan’ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi.

"Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur” diyen Erdoğan, "Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır. Türkiye, her zaman olduğu gibi bu acı gününde de Pakistan’ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor’daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTALİBAN  CANLI BOMBA