UÇANKUÞ ÝHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÝRLANDALI BOKSÖR TURÝST DAVA ÝÇÝN GELDÝÐÝ ÝSTANBUL'DA KAVGA ETTÝÐÝ ESNAFLA KARÞI KARÞIYA GELDÝ!..

ÝRLANDALI BOKSÖR TURÝST DAVA ÝÇÝN GELDÝÐÝ ÝSTANBUL'DA KAVGA ETTÝÐÝ ESNAFLA KARÞI KARÞIYA GELDÝ!..

ÝRLANDALI BOKSÖR TURÝST DAVA ÝÇÝN GELDÝÐÝ ÝSTANBUL'DA KAVGA ETTÝÐÝ ESNAFLA KARÞI KARÞIYA GELDÝ!..

Aksaray esnafýyla Ýrlandalý turistin kavgasýna iliþkin davaya baþlandý. Duruþmada ifade veren Kuveyt asýllý Ýrlandalý Mohammed Fadeldabbous, boksör olmadýðý ancak Mike Tyson hayraný olduðunu söyledi. Fadeldabbous, “Tüm olaylar bir su þiþesi için oldu. Kimler saldýrdý hatýrlamýyorum, hayatýmý kurtarmaya çalýþýyordum” derken suçlamalarý reddeden Aksaray esnafý ise Ýrlandalý turistin olay çýkarmak için dükkanlarýna geldiðini savundu.

Aksaray’da su almak isterken su þiþelerinin yere dökülmesiyle baþlayan Kuveyt asýllý Ýrlandalý Mohammed Fadeldabbous ile Aksaray esnafý arasýndaki kavgaya iliþkin açýlan davanýn görülmesine baþlandý.

Ýstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmada müþteki sanýklar Mohammed Fadeldabbous, ile Aksaray esnafý Þenol Palan ile Þerafettin Özbey hazýr bulundu. Esnaf olan sanýk esnaf olan Mohammed Raie ise duruþmaya katýlmadý. Duruþmada ifade veren Ýrlandalý Fadeldabbous su almak isterken olaylarýn çýktýðýný savundu.

“HAYATIMI KURTARMAYA ÇALIÞIYORDUM”

Dolabý açmak istediði sýrada sularýn devrildiðini belirten Fadeldabbous, “Sular devrilince büfedeki kiþi elindeki sopa ile bana saldýrmak istedi. Elindeki sopayý alarak uzaða attým. Þok olmuþ sersemlemiþ haldeydim. Üzerime gelen insanlarý uzaklaþtýrmaya çalýþýyordum. Kimler saldýrdý hatýrlamýyorum. Hayatýmý kurtarmaya çalýþýyordum. Bütün bunlar su þiþesi için oldu. Bir kiþi arkamdan býçaklamaya çalýþtý” dedi.

“BOKSOR DEÐÝLÝM MÝKE TYSON HAYRANIYIM”

Ýlk kavganýn ardýndan oteline yöneldiðini bu sýrada altýn kolyesi ve telefonun olmadýðýný fark ettiðini anlatan Ýrlandalý Mohammed Fadeldabbous bu sýrada kendisine yeniden saldýrýldýðýný iddia etti. Zincirini ve telefonunu istediðini, amacýnýn kavga olmadýðýný aktarmaya çalýþtýðýný belirten Fadeldabbous “Yeniden saldýrdýlar. Yere düþmüþ olsaydým iþimi bitirirlerdi” diye konuþtu. Fadeldabbous hakimin sorusu üzerine Boksör olmadýðýný ancak ünlü boksör Mike Tyson hayraný olduðunu ifade etti.

“DÜKKANIMI MÜDAFAA ETTÝM”

Duruþmada ifade veren büfe sahibi Þenol Palan ise Ýrlandalý Fadeldabbous’u suçladý. Olaydan önce bir müþterinin gelerek alkol istediðini, ancak alkol olmadýðýný söylemesi üzerine homurdanarak dükkandan çýktýðýný anlatan Palan “Daha sonra 3 kiþi olarak geldiler. Dolabý açmak vardýr birde çekmek vardýr. Arkadaþ bana da mý vermeyeceksin diyerek çekti dolabý. Diðer arkadaþlarý da kapý tarafýndaydý. Bende elimde sopa ile dýþarý çýktým. Dükkanýma zarar vermeye gelmiþlerdi. Dükkanýmý müdafaa ettim” dedi.

“BAÞKA ÜLKEDE BÝZ BÖYLE BÝR ÞEY YAPSAK BÝZE EN AÐIR CEZAYI VERÝLER”

Müþteki sanýk Fadeldabbous’a sopa ile vurmak istediðini anlatan müþteki sanýk Þenol Palan “Sopayla vuracaðým sýrada sopayý aldý. Vuramadým zaten. Sonra olay nasýl büyüdü bilmiyorum. Ben dükkanda yalnýz olduðumdan dükkana girdim. Bir daha sopayla vurmadým” dedi.

Olay anýna iliþkin güvenlik kamera görüntülerine mahkemeye sunan Palan “Biz yabancý düþmaný deðiliz. Ama baþka ülkede biz böyle bir þey yapsak bize en aðýr cezayý veriler. Onlar dükkan basmaya geliyor” diye konuþtu.

“YEDÝÐÝMÝ DAYATAN SONRA KENARA ÇEKÝLDÝM”

Duruþmada ifade veren Þerafettin Özbey ise bölgede çok sayýda mültecinin olduðuna dikkat çekerek “Sýk sýk hýrsýzlýk olaylarý oluyordu. Yine öyle bir olay sanarak müdahale etmeye çalýþtým” dedi. Seyyar satýcýlýk yaptýðýný aktaran Özbey “ Görüntülerde görülüyor. Yumruk atmaya çalýþtým ancak yediðim dayaktan sonra kenara çekildim” dedi.

Mahkeme, olaya karýþanlarýn tespiti için güvenlik kamera görüntülerinin bilirkiþiye gönderilmesine karar vererek duruþmayý erteledi.

OLAYIN GEÇMÝÞÝ

Aksaray'da 1 Aðustos 2015 tarihinde meydana gelen olayda Kuveyt asýllý Ýrlandalý Mohammed Fadeldabbous, su almak isterken þiþelerin yere dökülmesi nedeniyle esnafla kavga etmiþti. Konuyla ilgili soruþturma yürüten savcýlýkça hazýrlanan iddianamede 3 esnaf þikayetçi þüpheli olarak yer almýþtý. Esnaflar Þenol Palan, Mohammed Raie ve Þerafettin Özbey’in "Neticesi sebebiyle aðýrlaþmýþ kasten yaralama" suçundan 5'er yýldan 7'þer yýla kadar hapislerini istenen iddianamede Mohammed Fadeldabbous'un Ýrlandalý Fadeldabbous hakkýnda "Kasten yaralama" suçundan 9 aya kadar hapis talep edilmiþti.

ÝHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETÝKETLERAksaray  Ýrlandalý turist  Boksör