UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Oya Doğan - Vatan Makaron

TATLI İNTİKAM SEZONUN İLK ROMANTİK KOMEDİSİ OLDU

Yaz ekranı dağlara taşlara romantik komedileri yazacak. O nedenle her yapım şirketinde hummalı bir çalışma var. Ama erken kalkan yol alır. D Production, geçen hafta başlattığı Tatlı İntikam’la ilk romantik komedinin fitilini ateşledi. İlk bölümde sarkan bir saati olmasına rağmen, işleyecek bir dizi olduğunun sinyalini vermişti Tatlı İntikam. İkinci bölüm ne zaman başladı, hangi ara bitti anlamadan izledim. Su gibi aktı, gitti. İlk bölümde ne kadar antipatik bir Pelin izlediysek, ikinci bölümde bizi tatlı komasına sokacak kadar sempatik bir Pelin vardı karşımızda... İlk bölümde “Tankut Sinan süründür O Pelin’i” diye slogan atarken, ikinci bölümde “Ama yazık değil mi o kıza da” dedik.
Mutfakta estetik sahneler gerekli
Leyla Lydia Tuğutlu’yu ben ilk bölümde de çok beğenmiştim ama antipatik bir karakter olduğu için eleştiren çok insana rastlamıştım. Dün sabah sokağa çıktığımda malum konumuz Tatlı İntikam’dı ve herkes Tuğutlu’nun iyi oynadığından bahsediyordu. Demek ki neymiş, Leyla ilk bölümdeki antipatik Pelin’i iyi oynamış ki, sevmemiş kimse... Karakter kırılmaya başladığında da iyi oynuyor cümleleri başladı. Furkan Andıç’a gelince; mutfak konusunda biraz daha çalışsa her şey şahane olacak. İşin patronluk kısmı tamam ama onu mutfakta yemek yaparken estetik sahnelerde de izlemek isterim. Kısaca, Tatlı İntikam tatlı bir romantik komedi oldu. Darısı diğer romantik komedilerin başına!

Ali Eyüboğlu – Milliyet Cadde
‘KÖSEM’E 12 YENİ OYUNCU TAKVİYESİ
Yaratılan beklentiyle reytingleri örtüşmeyince her yapımın başına gelen “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in de başına geldi. Reytingler beklenenin altında olunca “Reytingleri yükseltsin” diye diziye vaktinden erken dahil edilen Beren Saat de umutları boşa çıkardı. Star TV’nin dizisinde “Kösem”i oynayan Saat’i ilk haftasında meraktan izleyenlerin bile devamı gelmedi.

“Muhteşem Yüzyıl Kösem”, reytingi yüksek değil, ama prestijli bir iş… Çünkü dış pazarda iyi iş yapan “Muhteşem Yüzyıl”ın devamı bir dizi. O nedenle geçen yılki dizi fuarında en çok ön satışı yapılan iş oldu. Ancak dizinin reytingleri düşük olunca bu, dış pazarı da etkiledi. Ön satışların ancak dörtte biri gerçek satışa dönüştü.

Bu hamlenin anlamı

“Muhteşem Yüzyıl Kösem” bütçesi yüksek bir iş. Star TV’nin diziye verdiği parayı, aldığı reytingi satarak karşılaması imkansız. Dizinin ihracatından gelen para, yapımcı ve kanalı kara geçirecek noktaya yaklaşırken bu kez “Kösem”in 26’ncı bölümde “final” yapacağı iddiası ortaya atıldı. Yapımcı firma, bu haberleri anında yalanladı.

Aradan geçen birkaç haftalık sürede şöyle ilginç bir gelişme oldu. Star TV’nin bu hafta 20’nci bölümünü yayınladığı dizinin kadrosuna birkaç gün önce 12 yeni oyuncu dahil oldu. Tim’s, bu oyunculardan kimiyle 10, kimiyle daha fazla bölüm için anlaşma yaptı. Bu hamleden benim anladığım şu:

“Kösem bitiyor” haberleri çıktığında, “Biz bitti demeden ‘Kösem’ bitmez” diye açıklama yapan Tim’s’in hedefi belli.

Yapımcı Timur Savcı, bu hamleyle dizinin reytinglerini bir tık daha artırmayı başarırsa “Kösem”, bu sezonu kazasız - belasız tamamlar, ikinci sezon için de iddialı duruma gelir.

Beren Saat, Ekin Koç, Hülya Avşar, Vildan Atasever, Aslıhan Gürbüz, Mete Horozoğlu, Kadir Doğulu, Berk Cankat, Nadir Sarıbacak, Esra Dermancıoğlu ve Cihan Ünal’ın başrollerini paylaştığı dizinin kadrosuna dahil olan oyuncularsa şunlar:

Öykü Karayel, Taner Ölmez, Mustafa Üstündağ, Boran Kuzum, Beste Kökdemir, Ahmet Varlı, Ahsen Eroğlu, Burak Darak, Şahin Sekman, Cenk Suyabatmaz, Gizem Emre ve Şener Savaş.

Bu takviye de dizinin reytinglerini yükseltmezse “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, sezon sonunu görür, ama seneye ekranda olmaz.

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
D - SMART ÇEŞİTLENİYOR
Entertainment, Fashion TV HD, Trace Urban HD
ve BBC World News HD, D - Smart’a yeni eklenen kanallar. 11 belgesel (yabancı) kanalı var, müzik de zayıf. Digiturk Mezzo gibi bir veya birkaç butik yayın yapan (caz rock, klasik) kanalı bünyesine katmalı. Belgesel konusunda siyasi tarih üzerine yayın yapan uzman belgesel kanalları var, yakışır. Uluslararası kanallarda zayıflık var. Bu paketin içinde çok izlenen özel kanallardan bir iki tanesi olabilir. Kısaca diyeceğim şu, dijital platformların çeşidinin bol olması şart. Bizde bu durum daha o oranlara ulaşmış değil. Digiturk, yönetim sorunu nedeniyle çok fazla adım atamıyor o ayrı bir konu.

Mevlüt Tezel – Sabah Günaydın
CEM ÖZER’İN DERDİ NE?
Cem Özer, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda "Sevgilim başkasıyla yatabilir, bunu aldatma saymam" demiş. Özer'in gerekçesi ise şöyle: "Sevdiğim kadının, birlikte olduğum sevgilimin canı bir başka beden çekmiş, gitmiş başka biriyle yatmış; benden genç, benden diri biriyle... Yapabilir. Bunu aldatma saymam ki. Ama kadın gider de dertlerini, sevincini, mutsuzluğunu başka bir adama anlatırsa, işte ozaman beni aldatmış sayarım! O zaman benden hiç zevk almıyor, ilişki bitmiş demektir." Elbette herkesin özel hayatı ve tercihleri kendisini ilgilendirir ama Cem Özer de çok paylaşımcı çıktı! Hadi böyle ultra geniş düşünebiliyorsun; bunun sosyal medyada ışık hızıyla yayılacağını bile bile bir röportajda niye açıklıyorsun? Özer tepki göreceğini bilmiyor muydu? Elbette biliyor. Aklıma gelen en mantıklı gerekçe; Özer'in gündeme gelmek, çok konuşulmak için bu sözleri söylediği. Ne yazık ki, kariyerinde büyük düşüş yaşayan ünlülerde, aykırı açıklamalar yapıp gündeme gelme hastalığı var. Son kurşunlarını böyle harcıyorlar. İşiyle değil de garip açıklamalarla gündeme gelmek de pek işe yaramıyor. Genelde dalga geçilen figürlere dönüşüyorlar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları