UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, TAYYAR IŞIKSAÇAN, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, TAYYAR IŞIKSAÇAN, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, TAYYAR IŞIKSAÇAN, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?

Mesut Yar – Posta
KEŞKE YAPMASAYDIK!..

Baba Candır (TRT1) dizisinde Nermin Hala'nın yıllardır görmediği belalı kızı Damla, yurt dışından dönüp Salih dayısının evine mecburi yerleşmişti. Ancak tefecilere yüklü miktarda borçlanmış ödeyemeyince bu karanlık dünyanın adamları kızın peşine düşmüştü. Geçtiğimiz gün yayınlanan bölümünde aile-komedi dizisine kan, şiddet, gözyaşı ve yoğun bakım sahneleri eklendi. Tefeci tayfasının ev ahalisi üzerinde estirdiği inanılmaz terör an vahşi sahnelerle göz önündeydi. Masum bir diziye bu denli kalabalığı sokmak, mesele reyting kaygısıysa sadece abesle iştigaldir; benden söylemesi...

Yüksel Aytuğ - Sabah Günaydın
Kabadayı-Mafya farkı!..

atv dizisi Kehribar, ilerledikçe istim tutan dizilerden. Öyle görünüyor ki, senaryo hızlanıp hikaye dallanıp budaklandıkça ekran karşısındaki tiryakileri de artacak. İkinci bölümde 'tövbekar' kabadayı Orhan Yarımcalı'nın, kaderin mecbur kılması yüzünden yeniden bıçkın bir adam haline gelişini izledik. Şimdi Yarımcalı'nın, ölümsüz aşkına arka çıkmak ve ailesini ortadan kaldırmaya kararlı mafyayı alt etmek için vereceği mücadeleye tanık olacağız. Yarımcalı'ya özellikle 'kabadayı' dedim, rakiplerine de altını çize çize 'mafya.' Neden? Çünkü ikisinin arasında önemli farklar olduğuna inanıyorum. Eskiden 'külhan' denilirdi, mahallenin 'ağır' ağabeylerine... Mahalle kültüründen gelirlerdi, etrafındaki insanların sevgi, saygı ve güveninden alırlardı güçlerini. Sonra 'kabadayı' denilmeye başlandı onlara... Son yıllarda terminolojiye 'mafya' da katıldı. Hepsine birden 'mafya' demeye başladık. Ama ikisi birbirinden farklı. Bir kere kabadayı ya da külhan, içinde çokça merhamet ve vicdan barındırır. Her şeyden önce Allah'ın adaletine inanır. Affettikçe yücelir, yüceldikçe affeder. Zayıfı, fakiri, fukarayı korur, kollar, her daim yardımına koşar. Mafyanın ise dini imanı paradır. Bu amaç etrafında 'profesyonelce' örgütlenir. Merhameti menfaatiyle, vicdanı cüzdanıyla sınırlıdır. Zayıfa yardımcı olmak şöyle dursun, kendi dışındaki herkesi zayıflatmaya çalışır. Altı boş olduğu için de kendini, iliştirme 'raconlarla' ifade etmeye çalışır. Gücünü külhan gibi sevgi, saygı ve güvenden değil, 'korkudan' alır. Şimdi bir de bu gözle izleyin bakalım Kehribar'daki 'kabadayı' ile 'mafya' çatışmasını...
Tayyar Işıksaçan – Yeni Yüzyıl
UÇANKUŞ TV YÜKSELIŞTE!..

Televizyon dünyasında büyük bir hareketlilik var. Yeni açılacak kanallar için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Açılacak kanallar arasında moda, kadın çocuk, spor ve eğlence kanalı var. Kumandalarımızda yeni alışkanlıklarımız olacak galiba.. Gazeteci Can Tanrıyar artık bir kanal sahibi. Uçankuş istikrarlı ve iddialı yapımlarıyla alternatif kanallar arasında sıra başı gidiyor. Tanrıyar’ın mucizelere imza attığı Uçankuş TV’nin ekrana getirdiği programlar büyük kanalların en ciddi rakibi. Yıllardır edindiği tecrübeyi genç ve yetenekli bir ekip ile şimdi sahibi olduğu kanalda hayata geçiren Can Tanrıyar bir de kadın kanalı açma peşinde. Tanrıyar medya dünyasına Uçankuş TV ile attığı imzayı yeni kanalı ile mühre çevirmeye hazırlanıyor.

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
CANNES’DA KİM HANGİ DİZİYLE...

Fransa’nın Cannes şehrinde önemli televizyon fuarlarından MİPTV başladı. Merak ettim bizim kanallar hangi dizilerle gitmişler diye... Kanal D “Elde ne kadar dizi varsa hepsini pazarlayacağız” diyor. ‘Aşk - ı Memnu’ hâlâ en önemli koz. Yenilerden ‘Hayat Şarkısı’ ve ‘Tatlı intikam’ ve ‘Poyraz Karayel’den çok şey bekliyor. Show TV’de ‘Asla Vazgeçmem’, ‘Kış Güneşi’, ‘Oyun Bozan’, ‘İlişki Durumu: Karışık’, ‘Acı aşk’ ilk sırada yer alıyor. Ama ‘Adını Ferihan Koydum’, ‘Dudaktan Kalbe’, ‘Fatih Harbiye’ ve ‘Yılanların Öcü’ için de iddialı. ‘İstanbul Sokakları’ yeni dizi olarak görücüye çıkıyor. ATV özellikle ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ‘Kırgın Çiçekler’ ve ‘Yeter’den çok şey bekliyor. Star TV’nin ‘Kara Sevda’, ‘Paramparça’, ‘Gecenin Kraliçesi’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ ağır topları. ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ de alıcı bekleyenler arasında.

Mevlüt Tezel
KALIP SABUNLA YIKAYIN!

Deniz Akkaya'nın, kızı bitlendi diye Fransızları pis ilan etmesinin savunulacak bir tarafı yok. Ben bu konuyu biraz araştırdım; çocuklar, okul servis araçlarından da bit kapıyor. O servis araçları her gün onlarca öğrenci taşıyor, iş çıkışları da başka kurumlarda çalışanları taşıyorlar. Servisler hafta sonları da boş durmuyor; turistleri, spor okullarına giden çocukları vs. getirip götürüyorlar. Özetle; servis araçlarındaki o dar alanda o kadar çok kişi vakit geçiriyor ki, hijyen sorunu ortaya çıkıyor. Tur şirketleri de servis araçlarının temizliğine dikkat etmezse çocuklar bitleniyor. Deniz Hanım'a bir tavsiye; çocuğunuzu duş jeli, şampuanla değil; normal beyaz kalıp sabunla yıkayın.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları