UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TEKNOLOJİ DEVLERİ SONY VE MİCROSOFT ORTAK OYUN PLATFORMU KURMAYA HAZIRLANIYOR!..

TEKNOLOJİ DEVLERİ SONY VE MİCROSOFT ORTAK OYUN PLATFORMU KURMAYA HAZIRLANIYOR!..

TEKNOLOJİ DEVLERİ SONY VE MİCROSOFT ORTAK OYUN PLATFORMU KURMAYA HAZIRLANIYOR!..

Sony ve Microsoft'un oyun konsolları Playstation 4 ile Xbox One işbirliğine hazırlanıyor. İki şirket oyun konsolları için ortak platform kurmaya hazırlanıyor.

Sony ve Microsoft'un oyun konsolları Playstation 4 ile Xbox One işbirliğine hazırlanıyor. Halihazırda oyun konsolu dünyasının en büyük rakipleri olan Playstation ile Xbox One arasında işbirliği hazır. İki şirket oyun konsolları için ortak platform kurmaya hazırlanıyor. Çoklu platform sayesinde oyun konsolu kullanıcıları yeni çıkacak bir çok oyuna kendi platformlarından erişebilecek.

Şimdi bu adım, iki dev oyun konsolunda da geçerli olacak. Avrupa patronu Agostino Simonetta yaptığı açıklama ile Microsoft'un tam anlamıyla çoklu platform olayına hazır olduğunu belirtti. Bundan sonraki adım ise artık oyun geliştiricilerinde. Simonetta'nın açıklaması şu şekilde; 'hali hazırda bulunan oyunlarını çoklu platform desteğine yükseltmek isteyenler, ya da yakında çıkacak oyunlarında çoklu platform özelliği sunmak isteyenler için Microsoft'un tam anlamıyla hevesli olduğunu söylemekte yarar var."

XBOX ONE VE PC OYUNCULARI ORTAK PLATFORMDA BULUŞABİLECEK

Bu arada Simonetta, Rocket League'i bu bağlamda ilk deneyimi sunacak oyun olduğunu da belirtti. Yani artık Xbox One ve PC oyuncuları ortak platformda buluşabilecek. Peki Sony ne durumda? Aslında Sony işi biraz ağırdan alıyor diyebiliriz. Daha doğrusu biraz naz yapıyor. Son gelen açıklamada 'çoklu platform isteyen geliştiricilere yardımcı olmak isteriz' tarzında bir söylem kullanılmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSONY  MİCROSOFT