UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ POPÇU SİMGE SAĞIN HAYATIYLA VE İŞİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ PAYLAŞTI!..

ÜNLÜ POPÇU SİMGE SAĞIN HAYATIYLA VE İŞİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ PAYLAŞTI!..

ÜNLÜ POPÇU SİMGE SAĞIN HAYATIYLA VE İŞİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ PAYLAŞTI!..

Kendini bildi bileli şarkıcı olmak istedi. Klasik Türk Müziği okudu. Serdar Ortaç, Gülşen gibi yıldızlara vokalistlik yaptı. Bir albüm çıkardı. Ama bir türlü ‘patlamıyordu’. Ta ki yolu o şarkıyla kesişene kadar… YouTube’da şarkı avına çıktığı bir anda duyduğu, Riff Cohen’in şarkısını Türkçe sözlerle söyledi ve bütün hayatı değişti. ‘Miş Miş’ geçen yaz ortalığı yıktı. Klibi, 100 milyon tık aldı. Simge, artık pop’un önde gelen isimlerinden. O da kendisinin Gülşen, Hande Yener, Bengü ve Demet Akalın gibi yıldızlardan biri olduğunu düşünüyor. Yeni şarkısı ‘Yankı’ vesilesiyle buluştuk, yaşadığı masalı ondan dinledik.

Ünlü olduğunuzu ne zaman anladınız?

- Geçen yaz başında bir gün Bodrum’da taksiye bindim. Baktım, radyoda şarkım çalıyor. İndikten sonra bir kulübe girdim; yine benim şarkım, bangır bangır! Yandaki gece kulübüne gittim, orada da... O an “Patladı” dedim ve ağlamaya başladım.

Bir anlamda iki kelimeyle ‘patladınız, ‘Miş Miş’. Bu kadar kolay olacağını tahmin eder miydiniz?

- O iki kelimeye gelene kadar 15 sene var!

Bu patlama ‘cüzdan’a nasıl yansıdı? Apartman dairesinden lüks bir müstakil eve ve havalı bir arabaya terfi ettiniz mi?

- Onları daha yapmadım. Ama rahat para harcamaya başladım. Eskiden bir mağazaya girip bir şey beğendiğimde “Almak için biraz beklesem mi” der, almazdım. Şimdi rahatça alabiliyorum.

Başka neler değişti? Erkeklerin ilgisi mesela?

- Sokakta çocuklar yanıma koşuyor. Kadınlar beni sevdi. Erkek hayranlarım çoğaldı. Evlenme teklifleri bile alıyorum. Onun dışında yine aynı Simge’yim. Yine çadırda kamp yapmayı seviyorum. Bir karavanım var. Yazın onunla yola çıkıyorum.

Bütün popçular milyonlarca tık’landıklarını iddia ediyor. Sizin rakamlarınız ne kadar güvenilir?

- Benim 100 milyonu geçmem dokuz ay sürdü. Herkesi kandırabilirsin ama kendini değil. Asla rakamlara dokunmadım. Evde bir gün sırtımı koltuğa yasladım, önüme bilgisayarı açtım ve gördüklerime inanamadım. Klip günde 1 milyon izleniyordu!

Nedir bunun sırrı?

- Sanırım çocukların sevmesi. Anneler çocuklarına bu şarkıyla mama yedirdi. Bir de düğünler... Ülkedeki bütün düğünlerde İrem Derici’nin ‘Kalbinin Tek Sahibine’ şarkısında düğün dansı edildi, benim şarkımla oynandı.

Bundan sonraki şarkınız 100 milyonu geçmezse bunalıma girer misiniz?

- Emin ol, ben yine ‘o şarkı’yı buldum. Bu yaz çıkacak. Yine yabancı bir cover.

Nasıl buldunuz?

- ‘Miş Miş’i bulduğum gibi...Youtube’da ava çıkmıştım, denk geldi. Çevremdekilere dinlettim, çok iyi tepkiler aldım. İddia ediyorum; o 200 milyonu geçecek.

Hit olacak melodiyi seçmenin sırrı ne?

- Sağ kulağım halk kulağı, sol kulağım müzisyen kulağı... Konservatuvar okudum ama ben sağ kulağımı tercih ediyorum. Riff Cohen’in ‘Dans Mon Quartier’ şarkısını ilk duyduğumda afalladım. “Bu şarkının klibi 100 milyonu geçer, Altın Kelebek’i de alırım” dedim. Hepsi de gerçek oldu.

Riff Cohen’in başarınızdan haberi var mı?

- Şarkıyı dinledikten sonra onunla Skype üzerinden iletişime geçtim. Sesimi ve yüzümü çok beğendi, “Şarkıyı sana vermekten onur duyarım” dedi. Sonra Türkiye’ye geldi, birlikte sahneye çıktık. Bir Fransız kızı, bir Türk kızının hayatını kurtardı.

“MAGAZİNDE OLMADAN YAPILAMAZ” DEDİLER AMA YAPTIM

Pop camiasının kare ası Gülşen, Hande Yener, Bengü ve Demet Akalın... Bu isimlerin arasına ne zaman girersiniz?

- Bence girdim bile. Bunu insanlardan aldığım tepkilerden yola çıkarak söylüyorum. Ses kalitesi olarak da orada olmayı hak ettiğime inanıyorum ama önümde daha yol var.

Buraya gelmeden önce birçok insana sordum; şarkınızı herkes biliyor ama yüzünüzü tanıyan çok az...

- Herhalde şarkı ve klip benim önüme geçti. Zaten kliplerde bir handikap var. Orada hepimiz çok güzeliz. Mesela beni uzun boylu sanıyorlar ama aslında ufak tefeğim, bunu görenler inanamıyor.

“100 milyon tık’lanan kadın benim” diye bağırmak gelmiyor mu içinizden?

- Öyle egolarım hiç olmadı. Benim başarmak istediğim bir şey vardı: Magazinde görünmeden, sadece şarkılarımla tanınmak. “Yapamazsın” dediler. Ama oldurdum.

SEVGİLİM BENİ HEM SEVDİ HEM DE HAYAL ETTİĞİM KADIN YAPTI

Zirveye gelene kadar neler olup bitti hayatınızda?

- Annem Arnavut. Babam Amasyalı. Ben İstanbul, Kurtuluş’ta doğdum. Bir ablam, bir de erkek kardeşim var. Ben doğduktan sonra annem işi bıraktı. Babam da müziği bırakıp kendine başka bir iş seçti. Ama bizim evde hep müzik vardı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Klasik Türk Müziği okudum. Ardından Serdar Ortaç, Gülşen gibi isimlere vokal yaptım.

Serdar Ortaç ve Gülşen’le çalışmak size ne kattı?

- Kendi şarkımı kendim yazıp bestelemem gerektiğini öğrendim.

Hangi noktada kendi albümünüzü çıkarmaya karar verdiniz?

- 30 yaşıma geldikten sonra silkelendim.

Biraz geç kalmamış mısınız?

- Popstar’ların çoğu 30’undan sonra patlıyor.

Sevgiliniz aranjör Ozan Bayraşa... Pop’ta başarılı olan isimlerin arkasında iyi bir aranjör âşık oluyor...

- Ozan’la Sezen Aksu’nun Kanlıca’daki stüdyosunda tanıştık. Kahverengi gözleriyle bakıp güldü. O an gözlerine baktığım adamın da hayalinde, sesi de kendi de güzel olan, birlikte müzik yapacağı bir kızı sevmek varmış. Ozan beni sadece sevmedi. Beni, ben yaptı. Onun sayesinde hayal ettiğim kadın oldum. Aşkla şarkılar yaptık.

O stüdyo size başka neler getirdi?

- Sezen Aksu’nun basın danışmanı Sibel’le (Algan) de orada tanıştım, ‘Miş Miş’in sözlerini o yazdı. 

SİMGE’DEN POP MÜZİKTE ‘PATLAMA’NIN YOLLARI

** YouTube’da müzik avına çıkarım. Cepten, tabletten... Yolda, evde... Sürekli farklı şarkıları dinlerim. 
** Bulduğum şarkı düğünde, arabada, plajda dinlenir mi diye bakarım.
** Güzelliğin etkisi var. Ama sadece bir puanlık artı sağlar. Sahne hâkimiyeti ve sesine güvenmek daha önemli.
** Bir kadın şarkıcı kadınları rahatsız etmemeli. Bana ‘seksi’ derler ama hiç kadınların kıskandığı biri olmadım. Onlara hep yakın durdum.
** İlk albümde hayal kırıklıklarım oldu ama pes etmedim. Hep sahnede oldum, hep gözlemledim. Hiç vazgeçmedim. ONUN HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

1.     Sağ belimde ‘respect’ (saygı) yazan bir dövme var. Çünkü saygısızlığa dayanamıyorum.
2. İnsanlar beni seksi bulduklarını söylediğinde şaşırıyorum. Çünkü ben aynada seksi bir kadın görmüyorum.
3. ‘Miş Miş’in klibindeki kız gerçekten benim; dans eden, şen şakrak, serseri bir sokak kızı... Maçlara giderim. Gidemezsem evde bağıra çağıra izlerim. Biraz erkek gibiyim, o tarafımı seviyorum. 
4. En son Orhan Pamuk’un ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ kitabını okudum. Ama beni en çok etkileyen kitap ‘Kürk Mantolu Madonna’dır.
5. Babamı altı ay önce kaybettim. En yakın arkadaşımdı. Onu çok özlüyorum. Üç saniyeliğine bile olsa rüyama girmesini çok isterim.

Hakan Gence / Hürriyet

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsimge sağın  röportaj