UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TARAFTARLAR DİKKAT! KARA KARTALLARIN YENİ YUVASI VODAFONE ARENA'DA YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATILIYOR!..

TARAFTARLAR DİKKAT! KARA KARTALLARIN YENİ YUVASI VODAFONE ARENA'DA YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATILIYOR!..

TARAFTARLAR DİKKAT! KARA KARTALLARIN YENİ YUVASI VODAFONE ARENA'DA YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATILIYOR!..

Beşiktaş’ta, yönetim bir yandan yeni statta adeta para basarken diğer taraftan ise son teknolojiyi kullanarak olay çıkaran taraftarları tek tek tespit etti.

Vodafone Arena’daki Beşiktaş-Bursa maçında küfür eden, başkasının yerine oturan, kavga çıkaran, sahaya giren ve girmeye çalışan taraftarlar tek tek tespit edildi. Son teknoloji yüz tanıma sistemiyle 1000 kişilik suç veri tabanı oluşturuldu.

Vodafone Arena’yı 3-2’lik Bursaspor galibiyetiyle açan Beşiktaş’ta, yönetim bir yandan yeni statta adeta para basarken diğer taraftan ise son teknolojiyi kullanarak olay çıkaran taraftarları tek tek tespit etti.

ABD’deki bir yazılım firmasına hazırlatılan programla, Vodafone Arena’nın her bir noktasını 787 kamerayla mercek altına alan siyah-beyazlılar ilk maçta yüz tanıma sistemiyle yaklaşık 1000 kişilik suç veri tabanı oluşturdu.

Savcıya bildirilecek

Milliyet'in haberine göre; Küfür eden, başkalarının koltuğuna oturan, kavga çıkaran, sahaya giren ve girmeye teşebbüs edenlerin kimliklerinin güvenlik kameralarıyla tespit edildiği öğrenildi. Siyah-beyazlılar bu kişilerden bazılarının kombine kartlarını iptal edecek, bazı taraftarların isimleri ise spor savcılarına bildirecek.

Beşiktaş Yönetimi, stadın henüz tam hazır olmaması nedeniyle ufak tefek suçları görmezden gelirken, kulübe maddi ve manevi zarar verecek davranışlarda ise sert tutumunu devam ettirecek. Kulübe bağlı güvenlik birimleri kameraların tespit ettiği bazı taraftarlara maç esnasında uyarılarda bulundu. Spor Şube’ye bağlı polislerin ise kurallara uymayan çok sayıda taraftarı stat dışına çıkardığı belirlendi.

Beşiktaş’ın, Bursaspor maçındaki saha olayları nedeniyle önceki gün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesini de göz önünde bulunduran siyah-beyazlı yönetim çıkacak karara göre hareket edecek. Yaklaşık 20 milyon lira harcayarak Vodafone Arena’yı elektronik güvenlik ağıyla kaplayan yönetim, suçun büyüklüğüne göre bazı taraftarları kara listeye alacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERvodafone arena  bjk  taraftar