UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FENERBAHÇE’NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN LİSE DİPLOMASINI TAM 60 YIL SONRA ALABİLDİ!..

FENERBAHÇE’NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN LİSE DİPLOMASINI TAM 60 YIL SONRA ALABİLDİ!..

FENERBAHÇE’NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN LİSE DİPLOMASINI TAM 60 YIL SONRA ALABİLDİ!..

Kosova'nın Prizren şehrinde doğup büyüyen Fenerbahçe'nin efsane Başkanı Ali Şen, Lise eğitimini tamamladığı ancak göç etmek zorunda kaldıklarından dolayı alamadığı lise diplomasını 60 yıl sonra aldı.

Kosova'daki 23 Nisan Türk Bayramı kutlamaları çerçevesinde gelen memleketi Prizren'e gelen Ali Şen, doğup büyüdüğü ve çocukluğunun geçtiği yer olan Prizren'delise arkadaşlarıyla bir araya geldi. Eğitim gördüğü Con Buzuku Lisesi'ne giden Şen, sınıf arkadaşlarının sürpriziyle karşılandı. Eğitim gördükleri sınıfta sıra arkadaşlarını bekleyen Şen'in sınıf arkadaşları Ali Şen'in çok çalışkan bir öğrenci olduğunu söylediler.

1956 yılında çekildikleri fotoğrafı sınıf tahtasına asan arkadaşları, 60 yıl sonra tekrar aynı sınıfta bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Eğitim gördüğü sınıfa Türkiye'den birlikte geldiği arkadaşlarla gelen Şen, eğitim görüğü sınıfa girdiğinde onu bekleyen ve hayatta olan arkadaşlarının sürpriziyle karşılandı. Olaykarşısında çok duygulanan Şen arkadaşlarına tek tek sarılarak hasret giderdi. Eğitim gördüğü dönemde Sırp asıllı hocasına "Ben 'Yugoslavya askerini değil Atatürk'ün askerini seviyorum" sözüne karşılık göç etmek zorunda kaldıklarını belirten Şen, Türk eğitmen Akif Koro'nun yaşanan olayı canladırarak aynı soruyu sorması karşılığında, yaşanan olay hakkında bilgi verdi. Hayatını kaybeden arkadaşları ve hocaları için saygı duruşu ardından, Ali Şen'e 60 yıl sonra Lise çıkış diploması aynı okulda ders veren Türk eğitimci Akif Koro tarafından verildi. Lise çıkış diplomasını alan Şen, çok mutlu olduğunu ve duygulandığını söyledi. Şen'in karnesinin ve arşivden çıkan not defterinden de sınıfta çok başarılı bir öğrenci olduğu gözlendi. Şen daha sonra DoğruYol Türk Kültür ve Sanat Derneği ile Prizren'de faal olan Fenerbahçeliler Derneğini ziyaret etti.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERali şen  fenerbahçe  diploma