UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NÜN ADINI AÇIKLADI!..

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NÜN ADINI AÇIKLADI!..

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÖRFEZ KÖPRÜSÜ'NÜN ADINI AÇIKLADI!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik bölümünün açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez köprüsünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, köprünün adını ‘Osman Gazi’ olarak açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise törende yaptığı konuşmada yatırımlara dikkat çekerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de ağustos ayında hizmete açılacağını söyledi.

Projenin, açılışı gerçekleştirilen 40 kilometrelik bölümümün ulaşımda çok önemli rahatlamalar sağlayacağını ifade eden Erdoğan, 1 saatlik süreyi 6 dakikaya indirerek, ‘vakti nakde dönüştürdüklerini’ söyledi.

‘MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKACAK TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR’

“Türkiye’nin yüz akı olacak projeleri ülkemize yakıştıramayanlar var, biz bunları yapalım dedik” diyen Erdoğan, yapmanın yıkmaktan zor olduğunu Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden alıntı yaparak aktardı.

Sözleri tekbirlerle kesilen Cumhurbaşkanı, “Siz ellerinde kitabıyla dolaşan gençlersiniz, onun için sizi kutluyorum. Muasır medeniyetler seviyesine çıkacak Türkiye, böyle inşa ve ihya ediliyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti döneminde yapılan yol, köprü ve diğer ulaşım hizmetlerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağlantı köprüsünün isminin ‘Osman Gazi’ olacağını açıkladı.

Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Biz önce Hak’tan, sonra halktan aldığımız güçle projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz’ dedi.

'ŞEHİRLERİ, İLÇELERİ, YÜREKLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Tabliye yerleştirme töreninin ardından konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "AK Parti iktidarlarının en önemli hususiyeti hizmette, dava aşkında sürekliliktir. 2002'de, 3 Kasım'da bayrağı devralan Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bugüne kadar hep ilk günkü aşkla bu topraklara, bu ülkeye hizmet etmenin aşkını sevdasını yaşadık" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz her gün bu topraklarda taş üstüne taş koymaya, bu topraklarda şehirleri, ilçeleri, yürekleri birleştirmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa onların da hesabını göreceğiz. Durmayacağız, terörle mücadele ederken bu milletin gündeminin sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz hem de bugün olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bakınız son üç hafta içinde, önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesini koyduk, yine Cumhurbaşkanımızla birlikte ve 2013 Mayıs'ında 'olmaz' denilen, 'yapılmaz' denilen, 'yaptırmayız' denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, inşallah bu ağustosta milletimizin hizmetine sunacağız."

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13