UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN TANINMIŞ 8 SERBEST ATLAYIŞÇISI 330 METRE YÜKSEKLİKTEN PARAŞÜTLE DÜNYACA ÜNLÜ KELEBEKLER VADİSİ'NE ATLADI!..

DÜNYANIN EN TANINMIŞ 8 SERBEST ATLAYIŞÇISI 330 METRE YÜKSEKLİKTEN PARAŞÜTLE DÜNYACA ÜNLÜ KELEBEKLER VADİSİ'NE ATLADI!..

DÜNYANIN EN TANINMIŞ 8 SERBEST ATLAYIŞÇISI 330 METRE YÜKSEKLİKTEN PARAŞÜTLE DÜNYACA ÜNLÜ KELEBEKLER VADİSİ'NE ATLADI!..

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen dünyanın en tanınmış 8 serbest atlayışçısı 330 metre yükseklikten sırtlarında bağladıkları paraşütle dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'ne atladı. İzleyenlerin nefesini tuttuğu atlayışlar sırasında tüm sporcular, havada paraşütlerini açmayı başardı.

Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde başlayan 'Kelebekler Vadisi Base Jump Testleri' heyecan dolu anlara sahne oldu. ABD, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, ve Türkiye'den dünyaca ünlü 8 serbest atlayışçı, Kelebekler Vadisi'nin kuzey batı yamacına kurulan, 330 metre yüksekliğindeki Fethibey Atlayış Noktası'na çıktı. Hazırlıkların ardından ilk olarak Türk serbest atlatışçı Cengiz Koçak, kendini atlayış noktasından boşluğa bıraktı. İzleyenlerin nefesini tuttuğu anlarda havada paraşütünü açan Koçak, Kelebekler Vadisi Plajı'na sorunsuz indi. Koçak'ın ardından 7 serbest atlayışçı tek tek kendilerini 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne bıraktı. Heyecanlanan bazı seyirciler sporcuların atlayışını izlemekte zorlandı.

ATLAMAKTA TEREDDÜT YAŞADI

Asıl mesleği arıcılık olan ABD'li base jumper 36 yaşındaki Amanda Vicharelli, rüzgar nedeniyle atlayışta tereddüt yaşadı. Birkaç kez platformun ucuna kadar gelip geri dönen Vicharelli sonunda cesaretini toplayarak kendini uçurumdan aşağı bıraktı. Paraşütü açmayı başaran ABD'li kadın sporcu alkışlar arasında Kelebekler Vadisi'ne iniş yaptı.

Kelebekler Vadisi'ne iniş yaptıktan sonra paraşütlerini toplayıp tekneye binen sporcular Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'na geldi. İlk atlayışlar sonrası rüzgarın etkisini göstermesi üzerine sporcular plajda atlayış için uygun zamanı beklemeye başladı.

'ATLAYIŞ İÇİN İNSAN YAPIMI BİNALARI TERCİH EDİYORUM'

15 yıldır serbest atlayış yaptığını belirten Amanda Vicharelli, rüzgar nedeniyle bir süre tedirginlik yaşadığını ancak sonunda atlamaya karar verdiğini söyledi. Serbest atlayış için insan yapımı binaları tercih ettiğini anlatan Vicharelli, "Bugüne kadar binden fazla atlayış yaptım. Serbest atlayışa başlarken bana öğretilen, rüzgar olduğu sürece atlayış yapmamaktır. Rüzgarı hissettiğim için birkaç kez geri döndüm. Ancak sonunda diğer sporcuların yaptığı atlayışları izledim ve kendimi boşluğa bıraktım" dedi.

Kelebekler Vadisi'ne hayran kaldığını aktaran Vicharelli, denizin renginin ve manzaranın harika olduğunu sözlerine ekledi.

'ATLAYIŞLAR 4 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK'

2 ay önce Kelebekler Vadisi'ne ilk serbest atlayışı yaptığını vurgulayan etkinliğin organizatörlerinden serbest atlayışçı Cengiz Koçak da "Bugün daha tecrübeliydim. Uçurumdan düşerken, atlayış noktasının altındaki çıkıntıyla göz göze geldik. Gerçekten heyecan dolu bir andı. Daha sonra paraşütümü açtım ve Kelebekler Vadisi'ni yukardan izlemeye koyuldum. Her şey muhteşemdi. Atlayışlarımız 4 gün boyu sürecek" diye konuştu.

DHA

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkelebekler vadisi  paraşüt  atlayış  fethiye