UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİKROBLOG SİTESİ TWITTER, AMERİKAN MERKEZİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI'NI ENGELLEDİ!..

MİKROBLOG SİTESİ TWITTER, AMERİKAN MERKEZİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI'NI ENGELLEDİ!..

MİKROBLOG SİTESİ TWITTER, AMERİKAN MERKEZİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI'NI ENGELLEDİ!..

Wall Street Journal'ın iddiasına göre, Twitter, CIA'in son dakika olaylarını hızlı bir şekilde kullanıcılarının bilgisine sunan Dataminr'a erişimi engelledi.

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Twitter'ın yüzde 5 hissesi bulunduğu, Dataminr'a erişimi mikro blog devi tarafından engellendi.

İddianın sahibi Wall Street Journal. Söz konusu habere göre, kullandığı algoritmalar sayesinde kullanıcılarına gerçek zamanlı raporlar gönderen sosyal medya uygulaması CIA'in kullanıma kapatıldı.

Özellikle basın kuruluşlarının tercih ettiği Dataminr, algoritmaları sayesinde son dakika olaylarını hızlı bir şekilde kullanıcılarının bilgisine sunuyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda Brüksel'deki havalimanında yaşanan terör saldırısı bu uygulama tarafından haber ajanslarından 10 dakika önce kullanıcılarına bildirilmişti.

Sosyal medyada yapılan paylaşımları tarayan ve son dakika gelişmelerini kullanıcılarına raporlayan sistem 2013 yılında Başkan Obama'ya karşı olası saldırıları önlemek için de kullanılmıştı.

Wall Street Journal'ın iddiasına göre, son dönemde sıkça gündeme gelen FBI Apple savaşının ardından Twitter adının CIA'e yardım ettiği yönünde anılmaması için böyle bir karar aldı.

Dataminr The Economist, CNBC, The New York Times, Wired ve Bussiness ınsider gibi medya devleri tarafından kullanılıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtwitter  cia