UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

APPLE, ÇİN'İN EN BÜYÜK TAKSİ ÇAĞIRMA UYGULAMASINA MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI!..

APPLE, ÇİN'İN EN BÜYÜK TAKSİ ÇAĞIRMA UYGULAMASINA MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI!..

APPLE, ÇİN'İN EN BÜYÜK TAKSİ ÇAĞIRMA UYGULAMASINA MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI!..

Sadece bir çeyrekte Çin'deki gelirleri 4.3 milyar dolar eriyen Apple, ülkenin en büyük taksi çağırma uygulaması Didi Chuxing'e 1 milyar dolar yatırım yaptı.

Akıllı  telefon pazarı için tüm üreticilerin dikkat kesildiği ülkelerin başında  Çin geliyor. Yıllık 420 milyon adet akıllı telefonun satıldığı ülke tek başına dünyadaki satışlardan yüzde 25 pay alıyor.  Çin'deki satışlardaki en ufak bir gerileme bile dev şirketlerin gelirlerini olumsuz olarak etkiliyor. Bunun son örneği de  Apple oldu. 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 26  iPhone satışları düşen  Apple'ın geliri ise 4.3 milyar dolar sadece  Çin yüzünden eridi. Buna  Çin hükümetinin e-kitap mağazası iBookStore ve film platformu iTunes Movies'in kapatması da eklenince  Apple ile  Çin arasındaki ilişkiler tartışılmaya başlandı.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI

Apple ise  Çin pazarını daha yakından tanıyabilmek adına farklı bir taktiği devreye aldı. O da yatırım. Şirketin CEO'su  Tim Cook'un dünkü açıklamasına göre  Apple, "Çin'in  Uber"i olarak bilinen taksi çağırma uygulaması Didi Chuxing şirketine 1 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi. Yapılan duyuru ile Cook, neden bu yatırımı yaptıklarını açıkladı. Didi Chuxing ile kendileri için en kritik pazarlardan biri olan  Çin'i daha yakından tanıma fırsatına sahip olacaklarını ifade eden Cook, "Yatırım yapma kararlarımızı birçok stratejik sebeple alıyoruz.  Çin'deki segmentlerini daha iyi görmek istiyoruz. Ve tabii ki yaptığımız bu yatırımın finansal olarak güçlü bür geri dönüşü olacaktır" dedi. Analistler ise  Apple'ın yaptığı bu yatırımla  Çin'e olan güvenini gösterdiğini ifade etti. Yatırımın diğer bir sebebi olarak ise iki şirketin birlikte teknoloji geliştirmek için çalışmalara yapacak olması. Hem yazılım tarafından hem de sürücüsüz otomobiller için teknolojiler bu çalışmalar içinde değerlendirilecek. Sürücüsüz otomobiller ise bu stratejinin odağında yer alabilir. Birçok kaynaktan paylaşılan bilgilere göre  Apple sürücüsüz otomobil modeli için harekete geçti ve çalışmalara başladı.  Apple'ın bu otomobilleri kullanacağı ilk ülkelerden birinin ise  Çin olacağı ileri sürülüyor.

TOPLAM DEĞERİ 20 MİLYAR DOLAR

Apple'ın yatırı-mından sonra Didi Chuxing'ten yapılan açıklamada yetkililer, tek turda aldıkları en büyük yatırım olduğunu ifade etti. Didi Chuxing, taksi çağırma uygulamaları arasında  Çin'deki pazar payının lideri. Günde 11 milyon kez kullanılan uygulamanın pazar payı ise yüzde 86. Toplamdaki kullanıcı sayısı ise 150 milyon civarında yer alıyor. Didi Chuxing,  Çin'in 400 şehirinde hizmet veriyor ve 40 bin sürücüsü bulunuyor. 2012 yılında kurulan Cheng Wei, Zhang Bo ve Wu Rui tarafından kurulan şirketin toplam değeri ise şu anda 20 milyar doları aşmış durumda. Didi Chuxing'te  Çin'in diğer teknoloji devleri Tencent ve Alibaba'nın da yatırımları bulunuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAPPLE  TAKSİ  UYGULAMA  YATIRIM