UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI!.. ZİKA VİRÜSÜ AVRUPA'YA YAYILABİLİR!..

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI!.. ZİKA VİRÜSÜ AVRUPA'YA YAYILABİLİR!..

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI!.. ZİKA VİRÜSÜ AVRUPA'YA YAYILABİLİR!..

Dünya Sağlık Örgütü, Zika virüsünün yaz aylarında Avrupa'ya yayılma riski olduğu uyarısında bulundu. Örgüt, Aedes cinsi sivrisineklerin yaşadığı ülkelere dikkat çekti.

DSÖ, Zika virüsünün yaz aylarında  Avrupa'ya yayılma riski olduğu uyarısında bulundu.

AVRUPA'YA YAYILMA RİSKİ VAR

Örgütten yapılan açıklamada, yeni risk değerlendirmesinin ardından Zika virüsünün bahar sonu ve yaz aylarında  Avrupa'ya yayılma riskinin görüldüğü bildirildi.

AEDES CİNSİNE DİKKAT

Zika virüsünün yayılma riskinin ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceği belirtilen açıklamada, virüsü taşıyan ve bulaştıran Aedes cinsi sivrisineklerin yaşadığı ülkelerdeyse riskin yüksekliğine dikkat çekildi.

RİSK HARİTASI BELİRLENDİ

Hiçbir önlem alınmazsa  Avrupa bölgesinde virüsün bulaşma ihtimalinin 18 ülkede orta seviyede,  Portekiz açıklarındaki Madeira adası ve  Karadeniz'in kuzeydoğu kıyısında ise yüksek düzeyde olacağı ifade edildi.

BREZİLYA'DA ORTAYA ÇIKTI

Sivrisinek ısırması dışında, kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkarılan Zika virüsüne ilk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında  Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

TEDAVİSİ VE AŞISI YOK

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. DSÖ'nün son verilerine göre, Zika virüsü 2007-2016 yıllarında toplam 44 ülkede görüldü, 33 ülkede ise salgın şeklinde etkili oldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13