UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, RAHŞAN GÜLŞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, RAHŞAN GÜLŞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, RAHŞAN GÜLŞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

ALİ Eyüboğlu-Milliyet

DISCOVERY’DEN ALTI DALDA ÖDÜL

Bu yıl 25’incisi yapılan Discovery Festivali’nde “Lonely Nights Lonely Dreams” adlı eserle yarışan Türk ekibi, Türkiye’ye kazandıkları altı ödülle döndü. Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’yi temsilen Nebi Birgi katıldı. Birgi, yarışmaya sözleri Figen Çakmak’a, bestesi Mine Mucur’a ait “Lonely Nights Lonely Dreams” adlı eserle katıldı. 13 ülkenin katıldığı yarışmanın birincisi Bulgaristan oldu. Nebi Birgi de okuduğu beste ve sahne performansıyla “En iyi balad”, “En iyi erkek sesi”, “En iyi artistik performans”, “En iyi uluslararası yetenek”, “En iyi söz” ve “Basın jürisi” ödüllerine layık görüldü. Kutluyorum hepsini.

 

Sina Koloğlu-Milliyet Cadde

İNTERAKTİF TİYATRO

Bizde şu sıralar pek revaçta ‘korku odası’ mekanları. Her odada ayrı bir heyecan ve korku yaşanan evler. Bunun Oyun hali. ABD’de, Okan bahsetti, ‘Sleep No More’ bir Macbeth uyarlaması. Dört katlı eski bir otelin içinde oynanıyor. Her odasında ayrı bir hikaye, dans ve vücut diliyle anlatılıyor aldığım bilgilere göre. Seyirci istediği hikayeyi ya da oyuncuyu takip ediyor ve oyunu çözmeye çalışıyor. Tiyatroda yer, zaman anlayışı yanı sıra, sahne tasarımını sinemayla bütünleştirerek değiştiren, büyük mekanlarda en küçük ayrıntılara düşünüp seyirciyi de ‘aslında ben de oynuyorum’ hissini veren tiyatro anlayışı.

Okan işte bu işe soyunuyor. “Orada dikine oynanıyor. Ben bunu yatay bir mekanda sahneleyeceğim” diyor. 

 

Yüksel Aytuğ-Sabah Günaydın

ANTALYA’YA YILDIZ YAĞACAK

Geçen yıl Antalya'daki EXPO alanını gezdikten sonra kaleme aldığım yazıda, 'Burası sadece ekonomik değil, kültürel açıdan da Türkiye'nin gururu olacak' diye yazmıştım. Çünkü öyle salonlar, sahneler, gösteri alanları tasarlanmıştı ki, dünya yıldızları buna kayıtsız kalamazdı. Bu yaz EXPO'da konser verecek dünya yıldızlarının listesi önüme geldiğinde yanılmadığımı anladım.

Yıldızlar geçidinde kimler yok ki! Simpley Red (6 Haziran), UB40 (25 Haziran), Deep Purple (5 Temmuz), Tarkan (9 Temmuz - 20 Ağustos), Sting (9 Ağustos), Elton John (9 Eylül), Jennifer Lopez (10 Eylül), Ricky Martin (12 Eylül). Bunlar sadece benim seçtiklerim...

Listede daha pek çok yıldız var. Rusya krizinden sonra kan ağlayan Antalyalı turizmcilere EXPO ilaç gibi gelecek. Yerli yabancı pek çok turist, dünya yıldızlarını izlemek için Antalya'ya koşacak. Bu haberin, yukarıdaki Criminal Minds senaristlerine en iyi cevap olacağını düşünüyorum.

 

Mevlüt Tezel-Sabah Günaydın

SEAN PENN İSTANBUL’DA HABERİMİZ YOK

Dünya İnsani Zirvesi çok önemli bir organizasyondu; siyasi liderlerin dışında Forest Whitaker, Daniel Craig, Ashley Judd ve Sean Penn gibi yıldızlar da katıldı. Ancak bu yıldızların zirveye katılacağını son gün öğrendik. Basına sağlıklı duyuru yapılmadı. Hele Sean Penn gibi bir efsaneyi son dakikada öğrendik. Penn zirvede ne konuştu; detaylı bilgi yok. Sadece Twitter'da birkaç not paylaşılmış.

Zirveden Penn'in net çekilmiş çok az fotoğrafı var. En net fotoğrafları magazinciler çekmiş. Böyle büyük bir organizasyona katılacak yıldızlarla daha İstanbul'a gelmeden önce basının da yer aldığı bir etkinlik düzenlenmeli. Önemli bir zirve için bu kadar emek ve para harcayıp tanıtım yapmamak, Sean Penn gibi bir efsaneyi basınla bir araya getirmemek büyük eksiklik!

 

Rahşan Gülşan-Sözcü

VOLKAN'I ÖPÜYORUM, ÖPÜYORUM

Tabii ki kardeşçe! Soma faciasını hepimiz unuttuk. Ama o unutmamış. Gitmiş ve tüm mağdurların bir milyona yakın banka borcunu üstlenmiş! Bakmayın, bir milyon lira herkes için çok büyük para. Ondan çok daha fazla kazanan, başımıza kahraman yaptığımız teknik direktörler bile yapmadı böyle bir hareketi. Hele haberler çıktıktan sonraki tepkisi daha da takdire şayan. Zaman zaman sahada agresifliğine kızarım ama bu hareket on yüz bin milyon kurtarış değerinde!

Öperim, öperim yanaklarından!

 

Mesut Yar-Posta

DURUMU BUGÜN BELLİ OLUYOR

Kiralık Aşk (Star TV) devam edecek mi? Bu sorunun yanıtı bugün netlik kazanacak. İzleyicinin isteği dizinin devam etmesi yönünde. Kanalda ise yeni sezonda çıta nereyi görür merakı var. Yapımcı desen, o iki ateş arasında yürüyor...

Benim kişisel fikrim elbette yuvarlanmadan zirveye yakın bir yerde ekranla vedalaşması. Bu hem yapımcı hem oyuncu hem de izleyici için en iyisi belki de. Kanal ne diyecek, onu da bugün duyacağız elbette…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları  yazar  köşe yazarı