UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, MEVLÜT TEZEL, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Sina Koloğlu-Milliyet Cadde

AĞLAMA İLE ZIRLAMA ARASINDAKİ FARK

‘Hayat Şarkısı’ son dönemin en iyi dizilerinden biri olmaya aday olarak ilerliyor. Son bölüm Mahir (Olgun Toker) dökülen gözyaşının kıymetini seyirciye anlattı. Dizilerimizin ‘ağlama sahneleri’ bol soğanıyla her daim mevcuttur. Kızarmayan bir çift göz yok gibidir. Mahir’in Hülya’ya hayatına dair anlattığı dramın bir sahnesi her şeyi alıp götürdü. “Martin, (kardeşi) adı Martin’di. Ben koydum. Beni görünce hemen gülerdi. Bir gün Martin benimle oynamadı, gülmedi, ağlamadı öldü.”

Bu sahne Toker’in o an Mahir olduğunu ve o acıyı yaşadığını seyirciye katıksız aktardı. Abartmıyorum ama sanırım yerli dizi tarihinin en dokunaklı sahnelerinden birine şahit olduk diyebilirim. Bizim dizilerde ağlama ile zırlama arasında çok acayip bir çizgi vardır. Olgun Toker ağladı, zırlamadı! 

 

Yüksel Aytuğ-Sabah Günaydın

SURVIVOR’DA VİETNAM SENDROMU

Geçen hafta 3.5 ay sonra aileleri ile telefonda konuşma imkanı bulan Ünlüler takımını izlerken aklıma Vietnam Sendromu geldi. Çünkü psikolojik açıdan ne kadar harap hale geldiklerine şahit oldum. Koca koca delikanlılar, ağlamaktan anne babaları ile konuşamıyorlardı bile...

Açlık, sıcak, yarışma stresi ve ilkel yaşam koşullarının üzerine gelen hasret, onları 'savaştan çıkmış' hale getirmişti. Survivor 2016 yarışmacıları, dönüşte yine anne yemeklerine ve yumuşak yataklarına kavuşacaklar elbet; ama benim şahsi kanaatim, hepsinin bir süre psikolojik yardım almalarının şart olduğu..

 

Mevlüt Tezel-Sabah Günaydın

‘GAME OF THRONES’ SIZINTISI

Dünyaca ünlü TV dizisi 'Game of Thrones'un altıncı sezon beşinci bölümü olan 'The Door', TV'de yayınlanmadan önce internete sızdı. Dizi yayınlandığı gibi korsanı internete düşüyor ama TV yayınından önce yeni bölümün sızması büyük skandal. Asıl skandal ise bu sızıntının HBO kaynaklı olması.

BU İKİNCİ VAKA

Sızıntı, İskandinav ülkelerine yayın yapan HBO Nordic'ten gerçekleşmiş. Gelen ilk bilgilere bakılırsa yanlışlıkla olmuş bu sızıntı. Geçtiğimiz yıl da dizinin ilk dört bölümü, daha yayınlanmadan internete sızdırılmıştı ama bu sızıntı korsan kaynaklıydı. Büyük bütçelerle dizi çekiyorsunuz, senaryoyu devlet sırrı gibi saklıyorsunuz sonra da yanlışlıkla diziyi sızdırıyorsunuz! Tam bir komedi. Bu son sızıntıdan sonra HBO'de bazı yöneticilerin koltuğu gider!

 

Cengiz Semercioğlu-Hürriyet Kelebek

ZORLU PSM, SANAT ADINA MİLYONLARCA LİRA ZARAR EDİYOR

Altın Kelebek Ödülleri’ni de yaptığımız Zorlu PSM’nin İstanbul’un en güzel salonu olduğunu açıldığı günden beri yazıyorum. Gerçekten dünya çapında bir salon burası...Sadece sahne ve kulisleriyle değil dünyanın en büyük müzikallerini ve gösterilerini getirdiği için de bu özgüyü hakediyor.

Önceki gün Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas’la öğle yemeğinde buluştum... Çok çarpıcı bilgiler verdi bana...Mesela 6 hafta İstanbul’da sahnelenen Phantom of The Opera’nın maliyeti 7.5 milyon dolar olmuş. 84 bin bilet satmışlar ve sonunda 750 bin dolar zarar etmişler. Ama yılmıyorlar... Dünyanın en önemli müzikallerini getirmeye devam edecekler. Mesela 2019’da Aslan Kral’ı getirecekler.10 hafta sahnelenecek İstanbul’da, maliyeti 8.5 milyon dolar...“Bu müzikale 110 bin bilet satmayı başarsak bile 850 bin dolar zarar edeceğiz” diyor Murat Abbas... Sadece Lion King’i de değil... West Side Story, Sefiller ve Wicked müzikallerini de getirecekler...“Peki patron Ahmet Nazif Zorlu ne diyor bu işe, sonunda zarara isyan edip yeter artık demez mi” diye sordum... “Zorlu PSM’yi sonuna kadar desteklediğini ve önemsediğini” söyledi Murat...“Biz bu dünya çağında gösterileri getirirken bir yandan da sponsorluklar ve Zorlu PSM’de yapacağımız sürprizlerle zararımızı kapatmayı çalışıyoruz” dedi…

 

Mesut Yar-Posta

AŞK YALANI SEVMEDİ Mİ?

Gerçek hayatta bu sorunun yanıtı yalanın her türlüsünün kötü olduğu kabulünden hareketle “asla sevemez” olmalı… Dizi evreninde ise genellikle aşk yalanı seviyor ama “Aşk Yalanı Sever” (FOX) isimli diziyi bir türlü sevemedi… Sanırım önceki akşam dizi yayınlanmadı. Ya da dizi üstünde öyle tuhaf bir istikrarsızlık söz konusu ki, ben gözden kaçırmış bile olabilirim…

Sanırım alışkanlık yapmasak iyi olacak. Dizi dünyasında bu gidiş gelişlerin çıktığı tek bir adres var; o da veda etmek… Dilerim bu ortamlar beni bir kez olsun yanıltır…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları  yazar  köşe yazarı