UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Sina Koloğlu-Milliyet Cadde

DEMET AKBAĞ ŞAKALARI

‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’... Dört bölüm yayınlanacak. Keyifli olursa yeni sezonda da devam edecek. Prodüksiyon büyük. Şakaların muhatabı ünlüler. ‘Ayy ne hale düştü’ merakımız olduğu için, seyircinin bu isteğini karşılıyor. Nükhet Duru’nun faltaşı gibi açılmış gözlerle helikopterde gidişi, ormana mecburi iniş yapmaları ve sonrasında bir ayının çıkması vs. Ekran başındakileri çok güldürmüş olabilir. Demet Akbağ bile ‘Yeter bu kadar eziyet’ diye şakayı sonlandırdı! Geçelim Işın Karaca’ya yapılan şakaya... Zabıta, polis ve yıkım ekibi (meşhur dozer!) kapının önünde. Kadının kalbi sıkışıyor. ‘Evi yıkacağız’ diye tutturmuşlar. İlerleyen bölümlerde silahlı rehin alma operasyonları da olacak. Ben şahsen bu tarz yapımları bıçak sırtı bulmuşumdur. Bu kadar stres fazla gelmez mi?

 

Ali Eyüboğlu-Milliyet

OKUYACAK ÇOK KİTAP VAR

Yazarlarının imzalayıp gönderdiği kitaplar yine birikti masamda…

Ünlü senarist Nuran Devres’in “Melek-i Tavus”u (Mona Kitap), Sema Soykan’ın “Aşk Her Kadına Yakışır”ı (Mona Kitap), Anıl Can’ın “Duyguların Enerjisi” (Altın Kitaplar), Esin Sayar’ın “Aşk Gibi Anlıktır İhanet”i (Mona Kitap), Prof. Dr. Taner Damcı’nın “Bir Yol Var”ı (Doğan Novus), Arif Arslan’ın “Yüz Yüze Batman Tarihi” (Batmane), Can Bonomo’nun “Şu Sevdalar Tevatürü” (Bibliyon), Sevilay Sipahi’nin “Kutsal Anlaşma”sı (Mona), Talyaa Vardar’ın “Akış Oyunu” (Novus) ve Ezgi Dilek’in “İçimde Sen Olan Bir Kalp” (Mona) kitapları bana bakıyor, ben onlara…

Bu aralar yakında piyasaya çıkacak Tarkan kitabımın son rötuşlarıyla uğraştığım için henüz hiçbirini okuyamadım. Rahatlayınca hepsini sırayla okuyacağım.

 

Mevlüt Tezel-Sabah Günaydın

SADECE BEŞ KEZ YENİLDİ

Mahallenin imamının, çocuklarla sohbet ederken "Muhammed Ali, Frazier kafirine iman gücüyle bir vurdu, adam bir daha kalkamadı" deyişini hâlâ hatırlarım. Elbette Joe Frazier, büyük bir boksör ve iyi de bir insandı ama bizim imamın gözünde; Muhammed Ali, kafirlere karşı iman gücüyle savaşan bir Müslümandı.

61 maçta sadece beş kez yenilen Muhammed Ali, "Ben boksun Elvis'iyim (Presley) derdi" ama o daha fazlasıydı. O; duruşu, karakteri ve düşünceleriyle insanların ufkunu da açtı. Kusursuz bir sporcu; rahat yaşayıp servetine servet katmak varken bir dava adamı olursa, ezilenin yanında olursa, tüm dünya onun önünde saygıyla eğilir.

 

Onur Baştürk-Hürriyet

FİLMİ ROMANDAN FARKLI

İstanbul Kırmızısı’nı çok yakında sinema filmi olarak da izleyeceğiz. Ferzan Özpetek İstanbul’daki çekimleri bitirdi. Kitabı okuduktan sonra aklımda bin tane soru vardı. Bazılarını sordum Özpetek’e. Mesela kitabın film versiyonunda İtalyan karakterler yokmuş. Yani Anna, Michele, Andrea ve Elena. En çok Anna’nın olmamasına üzüldüm. Çünkü onun hayatını bir anda değiştirmesini, kitaptaki tabirle “hayatını eski bir giysi gibi üzerinden sıyırıp atmasını” sevmiştim. Onun aydınlanışı bence güzel bir çatışmaydı.

Anna yerine Tuba Büyüküstün’ün oynadığı Neval karakterini daha çok ön plana çıkarmış Özpetek. Ki Neval aslında kitapta yan karakterlerden biri. Bir de kitapta olmayan Orhan karakteri var. Orhan’ı da Halit Ergenç canlandırıyor. Kitabın hem güzel hem de en dramatik karakterlerinden Yusuf ise (Mehmet Günsür oynamış) anladığım kadarıyla filmde daha baskın... Onun gizemli hikayesini filmde öğreneceğimizi düşünüyorum.


 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları  yazar  köşe yazarı