UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN AVRASYA TÜNELİ'NİN GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI!..

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN AVRASYA TÜNELİ'NİN GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI!..

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN AVRASYA TÜNELİ'NİN GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI!..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretinin 5 dolar olacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan " Avrasya Tüneli'nde inşaat olarak yüzde 82'ye geldik. Hedefimiz yıl sonunda Avrasya Tüneli'ni bitirerek İstanbullunun hizmetine sunmak. Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti 5 dolar artı KDV olacak" dedi.

Öte yandan deniz tabanının altından iki yakayı ilk kez birbirine bağlayacak karayolu Avrasya tüneli inşaatında sona yaklaşılırken, inşaat hem içeriden hem de havadan görüntülendi.

TOPLAM UZUNLUK 14.6 KİLOMETRE

Deniz tabanının altından iki yakayı ilk kez birbirine bağlayacak karayolu tüneli, İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirilecek.

Tüp geçişinin yüzeye çıktığı Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yolların genişletilmesine yönelik çalışmalara hız verildi. Hem Asya hem de Avrupa yakalarında yol genişletme çalışmalarına hız verilirken, trafiğin akıcı hale gelmesi için yol boyunca çok sayıda alt ve üst geçit de inşa edilecek.

YOLLAR KİMİ YERDE 5 ŞERİDE KADAR ÇIKACAK

Avrupa yakasındaki ana arter olan Kennedy Caddesi'nin her iki yönde 4'er şeritli hale getirilmesi çalışmalar devam ediyor. Asya yakasında ise da ise yollar kimi yerde her iki yönde 4'er kimi yerde ise 5'er şeride kadar çıkarılacak.

Avrasya Tüneli Projesi için hazırlanan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi'ne göre Anadolu yakası Göztepe bölgesinde 2 adet köprülü kavşak, 1 alt geçit, 1 üst geçit, 3 yaya köprüsü inşa edilecek. Avrupa yakasında ise sahil trafiğini rahatlatmak için 5 adet U dönüşü alt geçidi, 7 adet yaya geçidi yapılacak.

Bu çalışmalarla yolculuk süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya inmesi planlanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAVRASYA TÜNELİ  KÖPRÜ  TRAFİK