UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜLER SABANCI ÜLKELER ARASI KÖPRÜ KURUYOR!.. TÜRKİYE VE AMERİKA İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJE NE?

GÜLER SABANCI ÜLKELER ARASI KÖPRÜ KURUYOR!.. TÜRKİYE VE AMERİKA İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJE NE?

GÜLER SABANCI  ÜLKELER ARASI KÖPRÜ KURUYOR!.. TÜRKİYE VE AMERİKA İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJE NE?

Kolombiya Üniversitesi’nde merhum işadamı Sakıp Sabancı adına kurulacak olan “Sakıp Sabancı Kürsüsü” ve “Türkiye Çalışmaları Merkezi” hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı , "Sabancı ve Kolombiya Üniversiteleri sayesinde ülkelerin de yakınlaştıracağına, Türkiye ve Amerika arasında kuvvetli köprülerin kurulması açısından katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Sakıp Sabancı adına Kolombiya Üniversitesi’nde kurulacak olan “Sakıp Sabancı Kürsüsü” ve “Türkiye Çalışmaları Merkezi” hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Bu projenin hayata geçirilmesiyle burs kazanan öğrencilerin 2 üniversite arasında değişimi yapılacak. Proje kapsamında öğrencilerin yanı sıra her 2 üniversitesi arasında akademisyenler içinde değişim programı uygulanacak. Projeyle hem öğrencilere hem de akademisyenlere danışmanlık hizmeti verilecek. Projenin detayları hakkında Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berber, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimleri Fakültesi Dekanı Ayşe Kadıoğlu, Kolombiya Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri ve akademisyenler katıldı.

“TÜRKİYE VE AMERİKA ARASINDA KUVVETLİ KÖPRÜLER KURULACAK”

Toplantıda proje hakkında açıklamalarda bulunan Güler Sabancı, “Sakıp Sabancı’nın 2 önemli vasiyeti vardır. Kendisi adına Sabancı Vakfı’ndan bir fon kurulmuştur, diğeri de Sabancı Üniversitesi’nde bir fon kurulmuştur. Kendisi adına üniversite olunca Sakıp Sabancı ailesi yine hediyesini Sabancı Üniversitesi kanalıyla yaptı. Böyle olunca da Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bana, rektörümüze ve dekanımıza böyle bir sorumluluk ve görev tenzih edilmiş oldu. Yine diyorum, bu kürsünün ve Türkiye çalışmaları merkezinin 2’si bir arada ilk defa yapılıyor diyebiliyoruz. Bu ikisinin birlikte olması getireceği çok büyük faydalar görüyoruz ve ivmeler kazandıracağını, birbirini çoğaltacağını düşünüyoruz. Bütün bunların Kolombiya Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi arasındaki ilişkilerin gelişmesine ortak araştırmalar, bilgi üretimi ve entelektüel artırım, çoğalmaya katkıda bulunacağına inanıyoruz. Ben bütün bunların ayrıca Sabancı ve Kolombiya Üniversiteleri sayesinde ülkeleri de yakınlaştıracağına, Türkiye ve Amerika arasında kuvvetli köprülerin kurulması açısından katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı ise, “Bugün geldiğimiz noktada genç yaşına rağmen Sabancı Üniversitesi’nin eriştiği uluslararası bilinirlik, güç ve cesaret olarak Kolombiya Üniversitesi’ne bir fon bağışlıyor. Türkiye için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Amerika’da ilk defa bağışçısının adı ile babam Sakıp Sabancı’nın adıyla anılacak Türkiye çalışmalarının uluslararası arena en geniş kapsamlı şekilde yürütecek bir kürsü ve merkez kuruyoruz. Sakıp Sabancı Kürsüsü ve Türkiye Araştırmaları Merkezi, Kolombiya Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Üniversitesi var oldukça var olacak. Türkiye üzerine yapılacak tüm çalışmalar, Sakıp Sabancı ismi ile anılacak. Sakıp Sabancı’nın da vasiyetine göre aile olarak bu kürsü ve merkezin Sabancı Üniversitesi tarafından kurulmasının arzu ettik. Bu Sabancı kültürünün her zaman bir parçasıdır. Dolayısıyla bu girişimin Sakıp Sabancı ismine yakışacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

İha

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGÜLER SABANCI  KÖPRÜ  TÜRKİYE  AMERİKA