UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI AÇIKLADI!.. DÜNYANIN MERAKLA BEKLEDİĞİ 7 DEV PROJE BU YIL HİZMETE GİRECEK!..

ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI AÇIKLADI!.. DÜNYANIN MERAKLA BEKLEDİĞİ 7 DEV PROJE BU YIL HİZMETE GİRECEK!..

ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI AÇIKLADI!.. DÜNYANIN MERAKLA BEKLEDİĞİ 7 DEV PROJE BU YIL HİZMETE GİRECEK!..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti."Dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü 30 Haziran’da açılıyor"

Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle hizmete vermeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos’ta açılıyor"

İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Köprü genişliği 59 metreyi bulmakta olup dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda. Bin 408 metre ana açıklığı ve yan açıklıklarıyla beraber Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam boyu da 2 bin 164 metredir. Bu yönüyle üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Bu dev projeyi de 26 Ağustos’ta hizmete almayı planlıyoruz."

"Deniz altında ikinci gerdanlık Avrasya"

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi'nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurguladı. Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi'ni Marmaray’ın kardeşi olarak gördüklerini ifade ederek, projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu söyledi.

Arslan, sözleşmeye göre Avrasya Tüp Geçişi projesinin bitiş tarihinin 2017 yılının ağustos ayı olduğunu ancak bu önemli projenin 20 Aralık'ta hizmete verileceğini sözlerine ekledi.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERULAŞTIRMA  BAKAN  DEV  PROJE