UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN BÜYÜK GEMİSİ 7000 KİŞİLİK YÜZEN ŞEHİR MERIENS!.. FARKLI ÖZELLİKLERİYLE EŞSİZ!..

DÜNYANIN EN BÜYÜK GEMİSİ 7000 KİŞİLİK YÜZEN ŞEHİR MERIENS!.. FARKLI ÖZELLİKLERİYLE EŞSİZ!..

DÜNYANIN EN BÜYÜK GEMİSİ 7000 KİŞİLİK YÜZEN ŞEHİR MERIENS!.. FARKLI ÖZELLİKLERİYLE EŞSİZ!..

Yaşadığımız yüzyılda geldiğimiz nokta, teknoloji açısından imkansız olarak görülen çoğu gerçeğin ulaşılabilir olduğunu bizlere gösterdi. Geleceğin tasarımlarından biri olarak gösterilen “Meriens” isimli deniz aracı da bunlardan biri. İnsanoğlunun deniz üzerinde seyahat etmeye başladığı ilk günlerde, bir seferde ancak parmakla sayılabilecek kadar yolcu aynı anda taşınabiliyordu. Şimdi ise küçük bir şehir birlikte seyahat edebiliyor. Manta vatozu şeklinde tasarlanan deniz aracı Meriens ise tam 7000 kişiyi aynı anda denizin engin maviliklerinde gezdirebiliyor.

İlk bakışta alışık olmadığımız tasarımıyla bizleri hayrete düşüren Meriens, kapladığı alan açısından da etkileyici niteliklere sahip. Aslında gözlerinizi kapatıp, dev bir vatozun üzerinde denizde gezindiğinizi düşünebilirsiniz. Sanırım insanda bırakacağı etki hemen hemen aynı olacaktır. Aslında bu dev deniz aracı, sadece yolcu gemisi olarak düşünülmemiş. Farklı özellikleriyse gerçek anlamda bilime ve bilinmeyene ışık tutacak nitelikte.

Yaratıcısı Jacques Rougerie olan deniz aracı projesinin en dikkat çekici özelliği boyutları ve hayranlık uyandıran şekli! Neden mi? Çünkü dev bir manta vatozu biçiminde tasarlanan Meriens’in uzunluğunun 900, genişliğinin ise 500 metre olduğu belirtiliyor. Bu rakamlar, dünyanın en büyük yolcu gemisinin uzunluk ölçülerini epey geride bırakıyor. Royal Carribbean imzası taşıyan Allure of the Seas, dünyanın en büyük yolcu gemisi ve ölçüleri 360 metreye 65 metre olarak biliniyor. Aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu görüyorsunuz.

Diğer taraftan Meriens, tamamıyla bağımsız bir araç olacak şekilde düşünülmüş. Yenilenebilir enerji kaynağı ve sıfır atık üretme kabiliyetine sahip olacak araç, bu özelliğiyle de geleceğin tasarımları arasında gösteriliyor. Kara, deniz ve uzay araçları tasarımlarıyla takdire şayan projeleri olan Fransız yaratıcı, Meriens’in üniversite araştırma gemisi olarak da kullanılabileceğini belirtmiş. Üzerinde 7000 araştırmacı, öğrenci, profesör barındırabilecek olan Meriens’in, uzun soluklu araştırmalar için oldukça uygun göründüğü açıklanmış.

Sonuçta bu araçta sayısız laboratuvar, sınıf, yaşam alanı vs. rahatlıkla yer alabilir. İlaveten 7000 kişilik yüzen bir şehir fikri de gayet etkileyici görünüyor. Sonuçta, denize yakın yerlerde yaşamayı seven insanlar için mükemmel bir fikir olan Meriens için, çevreye hiçbir zararı olmayan ve kendi enerjisini üretebilen olağanüstü bir proje denilebilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDENİZ  ARAÇ  MERİENS