UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAŞAMINA YAŞAM KATTI!.. BABALAR GÜNÜNDE EN ANLAMLI HEDİYEYİ O VERDİ!.. İŞTE HABERİN DETAYLARI!..

YAŞAMINA YAŞAM KATTI!.. BABALAR GÜNÜNDE EN ANLAMLI HEDİYEYİ O VERDİ!.. İŞTE HABERİN DETAYLARI!..

YAŞAMINA YAŞAM KATTI!.. BABALAR GÜNÜNDE EN ANLAMLI HEDİYEYİ O VERDİ!.. İŞTE HABERİN DETAYLARI!..

İzmir'de böbrekleri iflas eden Muhsin Altan'a, kızı Hümeyra Altan böbreğini verdi. Genç kız, “Bu hem benim hem kardeşlerim adına tek babama da değil aileme de verdiğim bir hediye. Bunun babamın yaşamına yaşam kattığını düşünüyoruz, inşallah öyle olur” dedi.

İzmir’de devlet memuru olan 4 çocuk babası Muhsin Altan, 2000 yılında yüksek tansiyon nedeniyle hastanelik oldu. Yüksek tansiyonun böbreklerine zarar verdiği belirlenen Altan, nefroloji uzmanına yönlendirildi. Ve o tarihten itibaren ilaç tedavisi ve doktor kontrolleri başladı. Ancak sağlık durumu yavaş yavaş kötüleşen Altan, geçen yıl görev yaptığı Van’da hastaneye başvurdu. Altan, doktorların diyalize bağlanması ya da böbrek nakli gerektiğini söylemesi üzerine İzmir’e gelerek kendisini takip eden uzmana başvurdu. Aynı sonuç burada da karşısına çıkan Altan, nakil için İzmir Kent Hastanesi’ne geldi. Doktorların diyalize girmeden canlı verici nakil olması halinde çok daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğini söylemesi üzerine Muhsin Altan, ailesinden gönüllü donör aradı. Akrabalarından uygun verici çıkmazken, daha ilk günden gönüllü olan kızı Hümeyra (21) ve oğlu Yunus Emre’nin (25) ısrarlarına karşı çıksa da itirazını çocuklarına kabul ettiremedi. Doku uyumunda Hümeyra ağabeyinin bir adım önüne çıkınca, baba kız geçtiğimiz Şubat’ta Opr. Dr. Işık özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok’tan oluşan ekip tarafından nakil operasyonuna alındı. Hümeyra’dan alınan bir böbrek, başarıyla babasına nakledildi. Baba kız kısa bir süre sonra taburcu edildi.

“BEN 4 TANEYİM, BABAM BİR TANE”

Özel bir şirkette çalışan ve Açık Öğretim Fakültesi’nde okuyan Hümeyra Altan, babasının rahatsızlığı süresince çektiği acı ve sıkıntıları gizlemeye çalıştığını ancak yüzünden her şeyi anlayabildiklerini söyledi. Genç kız, Babalar Günü öncesinde kontrol için geldiği Kent Hastanesi’nde duygularını şöyle dile getirdi:

“Donör olmam babam iyileşsinden öteydi. Çünkü o hastaydı ve hepimiz mutsuzduk. Babasız kalmak istemiyorduk, onu öyle hasta görmeye alışamıyorduk. Ben 4 taneyim, o bir tane. Ben olmasam da olur. Bu düşünceyle ağabeyim ve ben babama gönüllü olduk, ben verici oldum. Şimdi çok mutluyuz, birlikteyiz. Biz birbirine maddi manevi sürprizler yapmayı seven bir aileyiz. Geçen yıl Babalar Günü'nde ağabeyim Yunus Emre, kız kardeşlerim Merve (13) ve Asya Reyan (6) ile birlikte bir pankart hazırladık. Babamın Babalar Günü'nü kutladığımızı, onu ne kadar çok sevdiğimizi yazdık bu pankarta. Ve ağaçların arkasına saklanıp, onun eve dönmesini bekledik. Gelince de karşısına çıkıp böyle bir sürpriz yaptık. Babamıza yıllardır çeşitli hediyeler aldık. Ama bu yılki hediye, bu hem benim hem kardeşlerim adına tek babama da değil aileme de verdiğim bir hediye bu. Bunun babamın yaşamına yaşam kattığını düşünüyoruz, inşallah öyle olur. Bundan sonra böylesine anlamlı bir hediye bulma şansımız yok ama yine sürprizlere devam edeceğiz” dedi.

“EVLATLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

İki çocuğunun da kendisine hayat vermek için gönüllü olduğunu vurgulayan baba Altan, “Bunu kabul etmek çok zor oldu. Kızım için endişelendim, korktum. Bana değeri ölçülemeyecek bir hediye verdi kızım. Yeniden güzel bir yaşam verdiler. Her Babalar Günü’nde bana gücümüz ölçüsünde çeşitli hediyeler aldılar ama bu seferki en anlamlı, kutsalı oldu. Böyle evlatlar yetiştirdiğim için gurur duyuyorum, onlarla gururlanıyorum. Ben Babalar Günü’nde herkesi organ bağışına davet ediyorum. Bu nakilden sonra ailecek huzur bulduk. Birbirimize daha çok kenetlendik, birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Bu ayrı bir tecrübe oldu” diye konuştu.

“TEK BÖBREK KORKUSU YAŞANMAMALI”

İzmir Kent Hastanesi böbrek nakli ekibinden Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ise, Hümeyra’nın babasına verilebilecek en değerli hediyeyi verdiğini söyledi. “Bu hediyeden ötesi olamaz” diyen Opr. Dr. Saraçoğlu, “tek böbrekle yaşam” konusundaki endişelere dikkat çekerek şunları söyledi:

“Vericilerle ilgili yapılan araştırmalarda uzun dönemde ciddi bir hastalık ortaya çıkmıyor. Böbrek yetmezliği çıkar mı, ilk akla gelen soru bu oluyor. Farz edelim ki 10 yıl, 20 yıl sonra böbrek yetmezliği yapacak bir hastalık çıktı. Böbrek yetmezliği her iki böbreği de tutar. Bu nedenle bir eksiklik olmayacaktır.”  

iha

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBABALAR GÜNÜ  BÖBREK  İZMİR