UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞİDDET GÖRDÜĞÜ KOCASINI ÖLDÜREN ÇİLEM DOĞAN KARABULUT TAHLİYE OLDU!..

ŞİDDET GÖRDÜĞÜ KOCASINI ÖLDÜREN ÇİLEM DOĞAN KARABULUT TAHLİYE OLDU!..

ŞİDDET GÖRDÜĞÜ KOCASINI ÖLDÜREN ÇİLEM DOĞAN KARABULUT TAHLİYE OLDU!..

Adana’da fuhuşa zorlayan kocasını öldüren ve 15 yıl hapse mahkum edilen bir çocuk annesi Çilem Doğan Karabulut, 50 bin TL’lik kefaletle Tarsus Kadın Cezaevinden tahliye edildi. 
Adana’da kendisine şiddet uygulayıp, fuhşa zorladığı iddiasıyla Hasan Karabulut’u (33) öldürme suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan Karabulut, 50 bin TL’lik kefaletle 'adli kontrol şartı’ ile tutuklu bulunduğu Tarsus Kapalı Kadın Ceza Evinde tahliye edildi.
Cezaevi önünde bekleyen ailesi ve sevenlerine kavuşan Çilem Doğan Karabulut, "Çok mutluyum, bana sürpriz oldu. Gerek basın, gerek heyet ve gerekse kadın avukatlarımız olsun hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu gün gerçektende konuşacak durumda değilim. Ama yine kadınlarımız için mücadele edeceğiz. Kadınlar ölmesin diyeceğiz. Bu haberi bir gün bekliyordum ama o gün bugün değil diye düşünüyordum. Yani bu kapıdan bir gün çıkacağımı düşünüyor ve bekliyordum. Daha sonra yine tekrar görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.
Çilem Doğan Karabulut, ailesi ve avukatlarıyla arabaya binerek Adana'daki evine doğru yola çıktı.
Çilem Doğan Karabulut, çocuğuna kavuşacağından dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, “Bütün herşey onun gülüşlerini süslemek için” dedi.
Olay, 8 Temmuz 2015 tarihinde merkez ilçe Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre; kendisini dövüp, fuhşa sürüklemek istediği 33 yaşındaki eşi Hasan Karabulut’u tabancayla öldüren bir çocuk annesi Çilem Doğan Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karabulut hakkında da ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan hakkında Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açıldı. Çilem, yargılandığı davada da 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.
Çilem Karabulut’un avukatı İsa Ayanoğlu, davanın görüldüğü Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ayanoğlu, söz konusu başvurusunda müvekkili için tahliye talebinde bulunmuş, buna gerekçe olarak da Mahkeme Başkanı’nın ‘muhalefet şerhi’ ve Yargıtay’ın bozma kararı vermesi halinde Karabulut’un 3-4 yıl boşa hapis yatacağı ihtimalini ortaya koymuştu.
Bu talebi yerinde gören mahkeme heyeti, Ayanoğlu’nun başvurusu üzerine Çilem Karabulut için 50 bin TL’lik kefalet belirledi. Söz konusu paranın ödenmesiyle birlikte Karabulut, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Kadın Cezaevi’nde tahliye edilmesi bekleniyor. Kararı değerlendiren İsa Ayanoğlu, “Mahkeme doğru bir karar verdi. Bu karar, şiddet gören kadınlar adına önemli bir zaferdir” yorumunu yaptı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçilem doğan  tahliye