UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EN KARLI YOLCULAR ÇIKACAK!.. OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜN YARATTIĞI REKABETE İDO ÜCRETSİZ AÇIK BÜFE İLE KARŞILIK VERDİ!..

EN KARLI YOLCULAR ÇIKACAK!.. OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜN YARATTIĞI REKABETE İDO ÜCRETSİZ AÇIK BÜFE İLE KARŞILIK VERDİ!..

EN KARLI YOLCULAR ÇIKACAK!.. OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜN YARATTIĞI REKABETE İDO ÜCRETSİZ AÇIK BÜFE İLE KARŞILIK VERDİ!..

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul-İzmir arası karayoluyla ulaşım süresini 3.5 saate kadar indirecek olan Osmangazi Köprüsü’ne karşı ‘açık büfe yemek’ silahını çekti.

Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü bayramda açılıyor.

Özel sektörün işlettiği Osmangazi’de indirimli fiyatın 90 TL olması bekleniyor. Köprüde bayrama özel ekstra bir indirim uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz açıklanmadı.

30 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

İDO’nun işlettiği Eskihisar- Topçular hattında ise otomobiller tek yön için feribota 60 TL ödüyor. 30 dakika süren yolculukta kamyonların feribotlara ödediği ücret ise şu anda tek yön 115 TL.

Kamyonların Osmangazi Köprüsü’nde tek yön geçiş ücretinin ise 200-250 TL aralığında belirlenmesi bekleniyor.

Ancak Körfez’i karayolu ile dolaşmasının alternatifi olan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek. İşte bu durum İDO yönetimini harekete geçirdi.

İDO ortaklarından Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İzmir yolunda yolcuların yemek için mutlaka mola verdiğine dikkat çekerken “Biz bu önemli ihtiyacı göz önüne alıp yolcuların bu yemek molasını feribotlarda değerlendirmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık.

30 Haziran 2016 tarihinden itibaren kamyon, otobüs ve binek araç şoförlerine ücretsiz açık büfe sıcak yemek servisi vereceğiz” dedi.

Açılacak köprüye rağmen Eskihisar-Topçular arasındaki feribotlar önemli bir yol alternatifi oluşturuyor. Bu hattın İDO gelirlerindeki payı da hayli yüksek.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI HAZIR

Feribotta yolculuk yapan çocuklar için oyun alanları da yaratmaya başlandıklarını belirten Hamdi Akın, amaçlarının, ‘Eskihisar- Topçular arasındaki 30 dakika süren yolculuk sırasında araçlarında sıkılan aile ve çocuklara her şey dahil alternatifler sunmak olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROSMANGAZİ  KÖPRÜ  İDO  FERİBOT