UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE, DÜNYA İLAÇ PAZARINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR!.. HASTA GARANTİLİ İLAÇ ALIM MODELİ!..

TÜRKİYE, DÜNYA İLAÇ PAZARINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR!.. HASTA GARANTİLİ İLAÇ ALIM MODELİ!..

TÜRKİYE, DÜNYA İLAÇ PAZARINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR!.. HASTA GARANTİLİ İLAÇ ALIM MODELİ!..

İlaçta en düşük fiyatlarla referans ülke olan Türkiye, yeni indirimlerin karşılığında yapılan iskonto oranını açıklamama anlaşması yaptı. Böylece ilaçlar Türkiye’ye daha ucuza gelecek

Türkiye, dünya ilaç pazarında yeni ödeme modeli geliştirdi. En düşük fiyatlarla dünyanın referans ülkesi olan Türkiye, yeni indirimler karşılığında yapılan iskonto oranını açıklamama anlaşması yaptı. Böylece yeni ilaçlar daha ucuza Türkiye'ye gelecek. Hükümet, ilaca geçen yıl harcanan 1.6 milyar TL'lik bütçenin azaltılması ve erişilemeyen ilaçlara erişimin sağlanması için yeni stratejiler geliştirdi. Buna göre, SGK Genel Sağlık Sigortası alternatif Geri Ödeme Yönetmeliği ile alternatif Geri Ödeme modeli uygulamaya alındı. Kalkınma, Maliye, Sağlık Bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı ve SGK yetkilileri ilaç ve tıbbi cihaz malzemelerinin alımında tasarruf için çalışma başlattı.

İNDİRİM GİZLENECEK

Türkiye ilaç fiyatlarında referans ülke olduğu için bugüne kadar aldığı indirim oranları da biliniyor. Bazı ilaç firmaları dünyadaki fiyatların düşüşüne neden olduğu için indirimli fiyatların açıklanmaması karşılığında daha yüksek oranda iskonto yapılmasını teklif etti. alternatif modelde firmaya "Üç yılda şu kadar hasta" gibi yıl ve hasta garantisi verilecek. Bunun karşılığında firma da en uygun fiyatla satışı taahhüt ediyor. Firmanın vermiş olduğu indirimler gizlenecek.

İLK UYGULAMA HEPATİT C'DE

alternatif geri ödemede ilk anlaşma, hepatit C ilaçlarında yapıldı. Dünya liste fiyatları 120 bin TL'ye çıkan ilaçlar için Türkiye, çok ucuz fiyatlar vererek tüm hastaların erişimine açtı. SGK, bundan sonra yüksek maliyetli ilaçları geri ödemeye alırken alternatif ödeme modelini kullanacak. Yeni model, tıbbi cihaz alımında da kullanılacak. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİLAÇ  UYGULAMA  İNDİRİM