UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

180 YILLIK KÖPRÜ YIKILIYOR!.. TARİHİ KÖPRÜNÜN YERİNİ TÜP GEÇİT ALACAK!..

180 YILLIK KÖPRÜ YIKILIYOR!.. TARİHİ KÖPRÜNÜN YERİNİ TÜP GEÇİT ALACAK!..

180 YILLIK KÖPRÜ YIKILIYOR!.. TARİHİ KÖPRÜNÜN YERİNİ TÜP GEÇİT ALACAK!..

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 'ustalık eserim' dediği Haliç Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi' yarın ihaleye çıkıyor.

TRAFİK DENİZİN ALTINDAN AKACAK!

İstanbul'da Haliç'in iki yakası arasındaki trafiği denizin altından tünelle sağlayacak olan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey, Bahçeşehir, Esenyurt, Başakşehir,Kayaşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Sarıgazi, Taşdelen, Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımına ilişkin ihaleler sezonu başlıyor.

700 GÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR!

Yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli yapım işi, 11 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak.

BİR AYAĞI KASIMPAŞA BİR AYAĞI UNKAPANI

Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. Projeyle 1836 yılında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor.

16.3 MİLYAR TL YATIRIM

İstanbul'a 12 yılda 98 milyar liralık yatırım yapan İBB'nin 2016 yılında da 16,3 milyar liralık yatırım bütçesi bulunuyor. 145 kilometre raylı sisteme ulaşılan İstanbul'da, 76 kilometre metro inşaatı da devam ediyor.

KABATAŞ 28 TEMMUZ'DA

Öte yandan 'Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı' 28 Temmuz'da başlıyor.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NÜN TARİHİ

Unkapanı Köprüsü İstanbul Haliç'te, Unkapanı ile Azapkapısı arasında kurulan köprü. Gelip geçenlerden para alınmadığı için bu köprüye Hayratiye Köprüsü adı verilmişti.Köprü 1836 yılında tamamlandı.

Sultan İkinci Mahmud'un emriyle kaptan-ı derya vekili Fevzi Ahmed Paşa tarafından tersanede yaptırıldı. Açılışı bizzat Sultan İkinci Mahmud Han, köprüyü at üzerinde geçerek yaptı.Köprünün boyu tahmini olarak 400 m, genişliği ise 10 m idi. Köprünün ortası gerektiğinde büyük gemilerin geçmesi için açılabiliyordu.

GALATA İSMİNİ ALDI

Başlangıçta Sultan Abdülmecid Hanın ismine izafeten Mecidiye adı ile anılan köprü daha sonra Galata ismini aldı. Galata Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü yapılıncaya kadar Boğaz'ın sembolü durumundaydı.Yapımına 11 Haziran 1987'de başlanan Yeni Galata Köprüsü 17 Haziran 1992 tarihinde İstanbulluların hizmetine sunulmuştur. Yeni Köprü, 488,65 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğindedir.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BASKÜL KÖPRÜSÜ

Yeni Galata Köprüsü şu anda dünyanın en büyük baskül köprüsüdür. Aynı zamanda dünyanın en büyük su içinde yapılan keson sistemi, en büyük alışveriş merkezi, en büyük temel sistemleri ve en büyük su içinde düşey yükselme testleri rekorunun da sahibidir.

TARİH OLACAK

1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün tarih olacağı yeni projenin 2018'de bitirilmesi planlanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTARİHİ  KÖPRÜ