UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ! “EURO 2016”NIN FİNALİ RATINGLERDE NEDEN ŞOK ETTİ?.. SHOW’UN MAGAZİNİ İLE KANAL D’NİN MAGAZİNİ ARASINDAKİ FARK NEDEN AÇILDI?

RATING ANALİZİ! “EURO 2016”NIN FİNALİ RATINGLERDE NEDEN ŞOK ETTİ?.. SHOW’UN MAGAZİNİ İLE KANAL D’NİN MAGAZİNİ ARASINDAKİ FARK NEDEN AÇILDI?

RATING ANALİZİ!  “EURO 2016”NIN FİNALİ RATINGLERDE NEDEN ŞOK ETTİ?.. SHOW’UN MAGAZİNİ İLE KANAL D’NİN MAGAZİNİ ARASINDAKİ FARK NEDEN AÇILDI?

1 aylık heyecan dolu serüven dün son buldu ve “Euro 2016” mücadelesinde final heyecanı yaşandı.

Kıran kırana geçen ve heyecanın bir an olsun dinmediği “Portekiz-Fransa Euro 2016 Karşılaşması”nda kazanan uzatma dakikalarında Portekiz oldu. Muhteşem heyecan dün rating listelerine ise bu şekilde yansımadı?..

Final maçı totalde 24 share’le 2’nci sırada yer alırken, AB’de ise rekorlar kırması beklenirken, 33 share’le ilk sırada yer aldı.

Peki normalde 50-60 share’ler alması gereken maç neden ratinglerde istenen-beklenen noktaya ulaşamadı?..

Çünkü maç uydu’dan şifreli yayınlandı.

Ratingler için denek olarak değerlendirilen 4100 hanenin çoğunun uydudan TV izlediğini düşünürseniz, bu sonucun neden bu kadar geride olduğunu fark edersiniz.

Zaten maç hemen bittiğinde uyduda şifre kaldırıldığı için Kupa töreni de totalde maçı dahi geride bırakmış. Bu da, ratinglerdeki bu sonuçların nedenini açıklıyor.

 “HAYATIMIN AŞKI” ZİRVEYİ OYNUYOR!..

Dün birçok dizi-program için zor bir gündü ve zirvenin sahibinin “Euro 2016 Final Mücadelesi”nin olacağı aslında belliydi.

Yeni bölümüyle ekranlara gelen “Hayatımın Aşkı” dün hem total hem de AB grubunda 3. sırada yer almış. Totalde 3.25 rating ve yaklaşık 12 share alan dizi, AB grubunda ise 3.47 rating 13 share almış. Karşısında dişli bir rakibi olmasına rağmen share’lerinde 2’li haneleri her iki grupta da görmeyi başaran “Hayatımın Aşkı”, görünen o ki önümüzdeki haftalarda zirvenin en büyük adayı olacak...

“MİLYONER” ZİRVE TAKİBİNDE!..

“Kim Milyoner Olmak İster” dün yine rakiplerine zor anlar yaşatmış...

Totalde 2.67 rating 9 share alarak 6. sırada yer alan program, AB grubunda ise 2.49 rating 8 share alarak 4. sırada yer almış. Kalitesiyle adından her daim söz ettirmeyi başaran program, dün her iki grupta da kanalının en iyi işi olmayı başarmış...

MAGAZİNDE SHOW TV İLE MAGAZİN D İLE ARASINDAKİ FARK NEDEN AÇILIYOR?..

Dün gündüze baktığımızda ise dikkatimiz çeken magazinlerdeki ilginç fark...

Totalde Show’un magazini 25’nci olup, 8 share alırken, Kanal D’’nin magazini ise 53’ncü sırada ve 5 share almış!..

AB’de ise Show TV’nin share’i 9 ve 31’nci sırada...

Kanal D ise 7 share’le 42’nci sırada...

Ki, Kanal D, son yıllarda büyük bir izlenme kaybı yaşayan Show TV’den çok daha ileride, çok daha fazla izlenen bir kanal!..

Peki nasıl oluyor bu durum?..

Daha önce hep kafa kafaya giderlerdi ancak son birkaç haftadır makas Show TV lehine hep açılmaya başladı.

Aslında Show TV de çift rakamları share’leri bulamıyor ama Kanal D’nin totalde 5 share’lerde kaldığı, düştüğü ise pek görülmemiş bir şey...

Sebebini yazmak için belki de programları detaylı bir şekilde izlemek gerek...

Genel rating sonuçları, yani matematiksel sonuçlar şu anda ilginç ve beklenmedik bir şekilde dikkatimizi çekiyor, şimdilik bu kadar... Sebebini çözmeye çalışacağız.

Rating analizlerimiz devam edecek…

MAİL: ucankusrating@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanaliz  rating  reyting  medya  tv