UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'IN FLAŞ TÜRKİYE TALİMATI!..

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'IN FLAŞ TÜRKİYE TALİMATI!..

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'IN FLAŞ TÜRKİYE TALİMATI!..

Rus havayolu şirketlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Türkiye uçuşlarını askıya aldıkları bildirildi.

Gelişmeyi duyuran Reuters, haberi Rus TASS ajansına konuşan Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine dayandırdı.

Habere göre, Rusya’dan Türkiye’ye yönelik tarifeli uçuş seferleri güvenlik gerekçesiyle geçici olarak durduruldu.Anadolu Ajansı, Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot'un gelişmeler üzerine Türkiye’ye yönelik seferlerini askıya aldığını, Türk havayolu şirketlerinin ise Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlarına devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), darbe girişimi nedeniyle yaşananlardan dolayı 925 seferini iptal ettiğini açıkladı. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, havayolu şirketi, Türkiye'de yaşanan politik huzursuzluk nedeniyle bazı yurtiçi ve yurtdışı seferlerini iptal etti. Yolcuların, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu öğrenmeleri istendi. THY internet sitesinde açıklanan listeye göre, toplam 925 seferin iptal edildiği görülüyor.

British Airways de bugün içinde Türkiye'ye ya da Türkiye'den yapılması öngörülen tüm uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

RUSYA DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin seçilmiş siyasi yönetimiyle halklarımızın yararına, birlikte yapıcı çalışmaya hazır olduğumuzu dile getiriyoruz" denilmişti.

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan son olaylar bizde derin kaygı ve tedirginlik yaratmıştır. Türkiye’de mevcut terör tehditleri ve sınırlarına yakın bölgede silahlı ihtilafın yaşanmasına (Suriye kastediliyor) dün geceki olayların da eklenmesi bölge ve uluslararası güvenlik açısından ciddi tehlikeler yaratmıştır. Bu bağlamda Türkiye yönetimi ve halkına itidal çağrısı yapıyoruz. Mevcut problemleri kan dökülmeden, anayasal düzen çerçevesinde çözmeye davet ediyoruz. Rusya olarak Türkiye’nin seçilmiş siyasi yönetimiyle halklarımızın yararına birlikte yapıcı çalışmaya hazır olduğumuzu dile getiriyoruz. Ayrıca terörizm gibi uluslararası problemlerin bertaraf edilmesinde işbirliği yapmaya hazırız. Şu anda Rusya Dışişleri Bakanlığı olarak Türkiye’de bulunan vatandaşlarımızın güvenliği hususunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’deki diplomatik temsilciliğimizde kriz merkezi kurulmuştur. İstanbul havalimanı'nda nöbet tutan diplomatlarımız vatandaşlarımıza gerektiğinde yardımcı olmaya hazırdır”.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  flaş  türkiye  açıklama