UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

2 AYM ÜYESİ DAHİL 113 HAKİM-SAVCI, YARGI ÜYESİ TUTUKLANDI!..

2 AYM ÜYESİ DAHİL 113 HAKİM-SAVCI, YARGI ÜYESİ TUTUKLANDI!..

2 AYM ÜYESİ DAHİL 113 HAKİM-SAVCI, YARGI ÜYESİ TUTUKLANDI!..

Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilenlerden gözaltına  alınan 113 yüksek yargı üyesi, hakim ve savcı savcılık sorgularının ardından  tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliklere sevk edilmişlerdi.

Şüpheliler, "FETÖ-PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgütün  yargı ayağını oluşturmak suretiyle örgütün eylemlerine iştirak ettikleri"  iddiasıyla sorgulandı.

Nöbetçi hakimliklerde işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında  Anayasa Mahkemesi üyeleri Altan ve Tercan, HSYK üyeleri Şen, Berberoğlu, Özçelik,  Işık ile eski HSYK Başkanvekili Hamsici'nin de bulunduğu 112 hakim, savcı ve  yüksek yargı üyesi tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan biri, ileri derece astım hastası olması nedeniyle, adli kontrol kararı alınarak serbest bırakıldı.

Bu arada, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına onama kararını veren  eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ile eski Danıştay Genel  Sekreteri Mustafa Kökçam hakkındaki tutuklama kararı da Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez tarafından verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtutuklandı  hakim  savcı  aym üyesi