UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E OHAL GÜVENCESİ VERDİ!..

TÜRKİYE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E OHAL GÜVENCESİ VERDİ!..

TÜRKİYE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E OHAL GÜVENCESİ VERDİ!..

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türk hükümet yetkililerince Türkiye'deki olağanüstü hal (OHAL) ilanıyla ilgili kendisine güvence verildiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban'ın Türkiye'deki OHAL'e ilişkin düşünceleri aktarıldı.

Genel Sekreter Ban, Türkiye'de 15-16 Temmuz darbe teşebbüsünün sorumlularının ortaya çıkarılması için soruşturma ve kovuşturmanın yapılacağı bu süreçte hukukun üstünlüğüne bağlılık konusunda üst düzey Türk hükümet yetkilileri tarafından kendisine güvence verildiğini kaydetti.

"Güvencenin verilmesi önemli"

Ban, bu güvencenin özellikle OHAL ilanı ve yaygın şekilde devam eden tutuklamalar, gözaltılar ve işten uzaklaştırmalar sonrasında verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Ban, Türk yetkilileri verilen güvenceye tutarlı olarak, Türkiye'nin uluslararası yükümlülüklerine uygun şekilde anayasal düzene ve uluslararası insan hakları hukukuna tamamen uyulmasını sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

Ban, bu çağrının, ifade özgürlüğü, hareket ve barışçıl toplanma özgürlüklerini, yargı ve hukukun bağımsızlığını ve yargı sürecine bağlılığı da içerdiğini belirterek, OHAL altındaki bu süreçlerin tam şeffaflık içinde yürütüleceği umudunu vurguladı.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERban ki mun  bm  birleşmiş milletler  güvence  ohal