UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIĞI İLGİNÇ OLAYI ANLATTI!.. "BACIM KUSURA BAKMAYIN!.."

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIĞI İLGİNÇ OLAYI ANLATTI!.. "BACIM KUSURA BAKMAYIN!.."

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIĞI İLGİNÇ OLAYI ANLATTI!.. "BACIM KUSURA BAKMAYIN!.."

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kendisini arayıp “Jandarma Harekât Merkezini ele geçireceğim” diyen Jandarma Harekât Başkanı Arif Çetin’e yetki verdiğini belirterek, “Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor” dedi.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin haberine göre Bakan Ala’nın darbe girişimine ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

3 BİN ÖZEL HAREKÂTÇI

“Darbeciler çeşitli daireleri ele geçirmeye başlayınca özel harekâtı devreye soktuk. Güneydoğu’dan ve Karadeniz’den uçaklarla getirdik. 1500 özel harekâtçıyı Nevşehir’e, 1500 özel harekâtçıyı da İstanbul’a indirdik. TRT Genel Müdürü’ne, ‘TRT alınacak, alınamazsa TRT yıkılıp enkazı üzerinden yayın yapacağız. O kadar kararlıyız’ dedik. Aynı şey TÜRKSAT için de geçerliydi. CNN Türk’ü ele geçirdiler. Oraya güç transfer ettik. ‘Kesin olarak onlardan alınacak’ dedim. Efkan Ala: Arif Paşa'ya emir verdim, vatandaşın evinden yönetti

ARİF ÇETİN KOMUTANA YETKİ VERDİM

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı aradı. ‘Ben planı yaptım Genelkurmay Başkanımızı kurtaracağım sizden talimat ve yetki istiyorum’ dedi. ‘Size sadece kendi adıma değil, Cumhurbaşkanı ve hükümet adına tam yetki veriyorum’ dedim. Jandarma Harekât Başkanı Arif Paşa (Çetin) ‘Jandarma Harekât Merkezi’ni ele geçireceğim’ dedi. ’Yetkilisin’ dedim. Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor. ‘Bacım kusura bakmayın’ diyor ve eve giriyor. ‘Harekât Merkezi’ni ele geçirin’ diye talimat veriyor. Vatandaşlar önce Arif Paşa’yı darbeci zannediyor. Telefonla televizyonlara bağlanıp açıklama yapınca vatandaşlar darbe karşıtı olduğunu anlayıp börek ve çay getiriyorlar. Vatandaş bu kadar hassas.”  açıklamasını yaptı.
Bu arada Efkan Ala, Posta'ya verdiği bir başka röportajda ise "Sistemi değiştirmezsek yine kalkışma olur" dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAKAN  İLGİNÇ  OLAY  EFKAN ALA