UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇOK YARDIM TOPLAYANA 'GÜLEN'İN NAMAZ KILDIĞI SECCADE'!.. FETÖ SORUŞTURMASINDA GÜLEN HAKKINDA ŞOK İFADELER GELMEYE DEVAM EDİYOR!..

ÇOK YARDIM TOPLAYANA 'GÜLEN'İN NAMAZ KILDIĞI SECCADE'!.. FETÖ SORUŞTURMASINDA GÜLEN HAKKINDA ŞOK İFADELER GELMEYE DEVAM EDİYOR!..

ÇOK YARDIM TOPLAYANA 'GÜLEN'İN NAMAZ KILDIĞI SECCADE'!.. FETÖ SORUŞTURMASINDA GÜLEN HAKKINDA ŞOK İFADELER GELMEYE DEVAM EDİYOR!..

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan bir kişi, en çok yardım toplayan mütevelli üyesine FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen'in bizzat üzerinde namaz kıldığını belirttikleri seccadeyi hediye olarak verdiklerini söyledi.

FETÖ'nün yapılanmasıyla ilgili bilinmeyenler, bilgi sahiplerinin ifadeleriyle ortaya çıkıyor.

Konya Emniyet Müdürlüğünde bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan M.G, sohbetlerde Allah rızası için cemaat öğrencileri adına burs ve kurban parası istendiğini, dini sohbet yapan kişilerin yanındaki muhasebecilere ödemenin yapıldığını belirtti.

Toplantılarda, mütevelli heyeti olanlara çeşitli hediyeler verildiğini ifade eden M.G, "Bana, 'Seni mütevelli yaptık' denilerek, içinde tespih, takke ve cübbenin bulunduğu bir bohça sunuldu." dedi.

Cemaate ait dershanelerin kapatılmasıyla ilgili M.G, "Bu durum gündem yapılmaya çalışıldı. Sürekli bu konuşmalar şiddetini artırıyordu. Ekrem Dumanlı'nın Hükümet'e sanki ayar verecek tarzda konuşmalarının olduğu videoları getirip bize dinletirlerdi." diye konuştu.

"ARTIK HİMMETLERİNİZİ GÖRELİM"

Sürekli yurt dışı gezileri düzenleyen cemaatin katılımcılara psikolojik baskı uyguladığını anlatan M.C ise çeşitli ülkelerdeki faaliyetlerle göz boyanmaya çalışıldığını bildirdi.

Bu konuda M.C, "Cemaate ilgimizin artması isteniyordu. Hem dini hem milli duygularımızı etki altına almaya çalışıyorlardı. Yurt dışındaki bir program sonrası bir kişi kapıya geçerek, 'Artık himmetlerinizi görelim' dedi. Düzenlenen gecenin bir himmet gecesi olduğu izlenimi verdi." ifadelerini kullandı.

"Umre promosyonu" adı altında umre yapması sağlanan M.C, şunları kaydetti:

"İki kişinin 7 bin dolar harcayacağı yere 2 bin 500 liraya götürdüler. İlgililere bu durumu sorduğumda 'Organizasyonun bazı büyük firmaların yüksek cirosu olan iş adamlarına bedelsiz olarak hediye ettiği promosyonlar olduğunu, bu promosyonları alan bazı firmaların yine karşılıksız olarak cemaate hibe ettiğini, cemaatin de bu parayı çevirmek için para karşılığında kullandırdığını söyledi.' Fiyat uygun olduğu için umre organizasyonuna eşimle gittim. Umre dönüşü 15 burs istediler. Bu ziyaretin normal umre ziyareti olmadığını, tamamen cemaate menfaat sağlama amaçlı olduğunu anladım."

AÇIK ARTIRMA GİBİ "HİMMET" TOPLAMA

İş adamı M.K. de dini sohbetlerle ve il dışı gezilerle cemaatten etkilendiğini anlattı. Cemaatin bazı önemli isimlerinin sohbetlere konuşmacı olarak katıldığını aktaran M.K, ifadesinde şu bilgilere yer verdi:

"Bölgelerde toplanan yardım miktarları slaytla gösterilirdi. Çok yardım toplayanların takdir edici bir şekilde reklamı yapılırdı. En çok yardım toplayan bir mütevelli üyesine Fetullah Gülen'in bizzat üzerinde namaz kıldığını söyledikleri bir seccadeyi hediye olarak verdiler. Geniş katılımlı himmet toplantıları yapılıyordu. Bir kandil gecesi yine toplanıldı. Toplantıya katılanlardan cemaate yapacakları yardımlar ve bağışlarla ilgili taahhütler alındı. Oradaki görevli bazı kişiler, katılımcıların taahhüt ettikleri miktarları daha sonra tahsil edilmek üzere not aldılar. Bu şekilde kalabalık içerisinde insanların vereceği yardımı alenen sormalarındaki amacın, kişiler arasında itibar yarışı oluşturmak ve galeyana getirerek daha fazla para toplamak olduğunu düşünüyorum hatta kendim 3 burs verirken orada 5 burs verme ihtiyacı hissettim."

ÇOK BURS BULAN BİR ÜST MÜTEVELLİ GRUBUNA SEÇİLİYORDU

Mütevelli heyetine dahil olduktan sonra burs, kurban, öşür zamanları gelince yardım talep edildiğini belirten M.K, bulmuş olduğu burslardan dolayı örnek gösterilen bir kişinin, yapmış olduğu ve temin ettiği burslardan ötürü bir üst mütevelli grubuna seçildiğine dikkati çekti.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGÜLEN  SECCADE  PROMOSYON  DARBE  FETÖ