UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

15 TEMMUZ'DA DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNAN ASKERLER 4 İLDE DARBE TOPLANTISI YAPMIŞLAR!..

15 TEMMUZ'DA DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNAN ASKERLER 4 İLDE DARBE TOPLANTISI YAPMIŞLAR!..

15 TEMMUZ'DA DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNAN ASKERLER 4 İLDE DARBE TOPLANTISI YAPMIŞLAR!..

Darbe gecesi ‘WhatsApp’tan haberleşen askerlerin 2 aylık telefon kaydı incelendi. Rütbesi yarbay ile yüzbaşı arasında olan darbecilerin 16’lı ve 32’li gruplar halinde İstanbul, Konya, Antalya ve Trabzon’da ‘darbe toplantısı’ yaptığı belirlendi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerlerin haberleştiği WhatsApp hattını incelemeye aldı. İsimler tek tek tespit edildi. Çoğunluğu Harp Akademileri Komutanlığı’nda görev yapan öğretim görevlisi komutanlar ile yüzbaşı rütbesindeki öğrencilere yönelik geçen hafta operasyon gerçekleştirildi.

16’LI VE 32’Lİ GRUPLAR HALİNDE BULUŞTULAR

Operasyon genişletilerek başka illerde de gözaltılar oldu. Bu askerlerin cep telefonları tek tek incelemeye alındı ve HTS kayıtları çıkartıldı. Yapılan incelemede gözaltındaki darbeci askerlerin telefon kayıtlarında eşleştirme yapıldı. Çoğunluğu Harp Akademileri Komutanlığı’nda görevli askerlerin son 2 ayda aynı yerlerde biraraya geldikleri saptandı. Telefon sinyallerini tespit eden polis, uçak ve otel kayıtlarından da darbeci subaylara ulaştı.

Subayların, 16’lı ve 32’li gruplar halinde son 2 ayda İstanbul, Konya, Antalya ve Trabzon’da buluştuğu tespit edildi. Sivil olarak uçaklara binip lüks otellerde toplantı yapan askerlerin isimleri de uçak ve otel kayıtlarından çıkarıldı, 40’ı gözaltına alındı. İstanbul polisinin geriye dönük yaptığı 2 aylık araştırmayı genişleteceği, daha eskiye dönük kayıtları araştırdığı öğrenildi.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdarbe  asker  toplantı