UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARA SEVİNDİRİCİ HABER MELİH GÖKÇEK'TEN GELDİ!..

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARA SEVİNDİRİCİ HABER MELİH GÖKÇEK'TEN GELDİ!..

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARA SEVİNDİRİCİ HABER MELİH GÖKÇEK'TEN GELDİ!..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz darbesinin ilk anları, bugünü ve gelecekteki muhtemel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sunucunun, “Kader mahkumları da bekliyorlar. Bir aftan söz ediliyor. Afla ilgili görüşünüz nedir?” sorusu üzerine Gökçek, FETÖ'ye üye darbede rol oynayan, yataklık eden, destek veren çok sayıda kişinin gözaltında olduğuna ve bu sayının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "8-10 bin kişiyi bulacak bu sayı. Dolayısıyla bunlara yer lazım. Ya yeni yerler yapılması lazım ya da ceza çekme süresinin nispetinin öne çekilerek, ciddi anlamda hapishanelerde bir boşalma yapılması lazım. Ümit ediyorum ki öyle bir şey olur" dedi.

“Suçluların şartlı salıverilmeden yararlanmak için yasal süre 2 yılsa, 3 yılı kalanlar da dahil edilebilir mi?” sorusuna Gökçek, “Bunun gibi bir şey. Yani belli bir yıl uygulamasıyla şu anda hapishanede az kalan, tabiri caizse kısmi af gibi bir af olur. Tam bilemediğim için de söyleyip hata yapmak da istemiyorum ama cezaların belli bir kısmı çekildikten sonra belli bir dönemde bırakılıyor kişiler, iyi hal nedeniyle. Böyle bir şey yapılabilir” cevabını verdi.

Başkan Gökçek, FETÖ’cüler tarafından okul sınavları feshedilen bin 803 polisin ve yine aynı örgüt tarafından daha önce çeşitli kumpaslarla görevden alınan polislerin akıbetiyle ilgili soruya ise şu karşılığı verdi:

“Bin 803 polisin durumuyla ilgili geri dönülüp dönülmemesi konusunda hükümetin nasıl bir tavır koyacağını bilemem. Bana sorarsanız, onlara yeni bir imkan tanınıp, yollarını açmak lazım. Ayrıca çeşitli kumpaslarla atılan polisleri kesinlikle döndürmek lazım. Onlar döneceği zaman FETÖ’cülere karşı çok daha uyanık olacakları için bu ülkeye çok daha iyi hizmet ederler, kesinlikle dönmeleri lazım.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmelih gökçek  af  fetö