UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EFSANE “BABA” FİLMİ BİLGİSAYAR OYUNU OLDU!... "THE GODFATHER THE GAME" İSİMLİ OYUNDA KENDİNİZE BİR KARAKTER YARATIP, NEW YORK’TA GÜÇ MÜCADELESİ VEREN İTALYAN MAFYA AİLESİ CORLEONE’LER İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLIYORSUNUZ... TIKLAYIN...

EA Games, bir yıldır The Godfather’ı bilgisayar oyunu yapmak için hazırlanıyordu. Oyun, 2005 sonbaharında beklenirken, Avrupa’da geçtiğimiz martta, Türkiye’de bu ay satışa çıktı.

EFSANE “BABA” FİLMİ BİLGİSAYAR OYUNU OLDU!...



EA Games, bir yıldır The Godfather’ı bilgisayar oyunu yapmak için hazırlanıyordu. Oyun, 2005 sonbaharında beklenirken, Avrupa’da geçtiğimiz martta, Türkiye’de bu ay satışa çıktı.



Orijinal adıyla, The Godfather The Game, filmle aynı öyküyü temel alıyor.
Oyunda kendinize bir karakter yaratıp, New York’ta güç mücadelesi veren İtalyan mafya ailesi Corleone’ler için çalışmaya başlıyorsunuz. Filmde rol alan Marlon Brando, Al Pacino, James Caan ve Andy Garcia’ya benzeyen karakterler, oyunda da yer alıyor.



Marlon Brando ölmeden önce, oyunda benzerinin kullanılmasına izin vermiş, Al Pacino’dan izin alınamadığı için, oynadığı Michael Corleone karakterinin oyunda yer almayacağı söylenmişti. Oyunun tamamlanmasına az zaman kala sorun giderildi ve filmdeki tüm Corleone’ler oyunda tam kadro yer aldı. Aksiyon türündeki oyun, rol yapma ve strateji öğeleri de taşıyor. 1950’lere ait atmosferi tüm detaylarıyla yansıtan oyunda, filmden gerçek sesler de kullanılmış.

Baba (The Godfather) üçlemesinin ilk filmi, Francis Ford Coppola tarafından, Mario Puzo’nun romanından 1972’de sinemaya uyarlandı. Film, 135 milyon dolarlık hasılat elde etti. Filmin kahramanı Corleone’ler hálá dünyanın en karizmatik ailesi, film de 2006 itibariyle tüm zamanların en çok izlenen 177’nci filmi. 1974 ve 1990’da, Al Pacino, Andy Garcia, Robert De Niro, James Caan gibi isimlerle, yıldızlar geçidine sahne olan devam filmleri çekildi. Baba efsanesi, şimdi de bilgisayar oyunu olarak karşımızda.



CORLEONE’LERE KATILIN
The Godfather The Game’in yapımcısı EA Games. EA, Baba’nın bilgisayar oyunu olacağını bir yıl önce açıklamıştı. Piyasaya çıkana kadar, oyundan birkaç sahne dışında hemen hiç bilgi verilmedi. 2006’da çıkacak oyunlar içinde, en merak edilen yapım olan Baba, 21 Mart’ta Avrupa ve ABD’de piyasaya çıktı. PC ve X-Box’da da oynanabilen oyunun PlayStation 2 versiyonu, Türkiye’de geçen ay 95 YTL fiyat ve 18 yaş uyarısıyla satılmaya başlandı.
Filmi izlemeyenler için filmin ve de oyunun konusunu özetleyelim: Baba filmi, İtalya Sicilya’da Corleone kasabasında yaşayan Vito’nun, kasabada yaşanan kan davasından kaçırılıp Amerika New York’a gönderilmesi ve burada kendine bir aile oluşturup mafyalaşmasını anlatıyor. Kısa sürede New York’ta güç ve itibar kazanan Don Vito Corleone’nin öyküsünü. Ama siz, oyunda Don Vito veya işlerin başına geçirdiği oğlu Michael’ı değil, babasının öldürülmesinden sonra Corleone’ler için çalışmaya başlayan birini yönetiyorsunuz.
Bu yüzden oyun, öykü olarak filmi temel alsa da, birebir kopyası değil. Oyundaki diyaloglar, filmdekilerle aynı. Mekanlar ve karakterlerin özellikleri de filme uygun biçimde yapılmış. Hatta filmden gerçek sesler de kullanılmış. Oyunu oynarken, Marlon Brando, James Caan ve Robert Duvall’ın seslerini duyabilirsiniz.
Baba, her önümüze çıkanı öldürmesek de, bize saldıranları ve düşmanlarımızı yok etmemiz gereken, çetemizi yönetip, pek çok yasadışı olayın içinde bulunacağımız bir oyun. Aksiyon türündeki oyunda, Baba olma yolunda ilerlemek için belli stratejiler geliştirmek ve Aldo karakterine bürünüp, rol yapmak da gerekiyor. Zaten, RPG’lerde (rol yapma oyunu) olduğu gibi karakterinizin dövüş, nişan alma, sağlık, hız ve diğer insanlarla olan diyalog yeteneğinizi geliştirip, yönetebildiğiniz bir bölüm yer alıyor.

İLK GÖREV, HARAÇ KESMEK
1945-1955 arasında New York’ta geçen oyundaki atmosfer etkileyici. Zaten Baba tutkunları, filmdeki ortamı iyi tasvir edecek, sinematografik yönü güçlü bir oyun istiyordu. Oyundaki mekanlar, silahlar, arabalar ve giysiler tümüyle 50’ler ruhunu yansıtıyor. Ünlü Godfather müziği de oyunda çok etkileyici biçimde kullanılmış. Melodinin, aksiyon sahnelerine ve yavaş sahnelere özel versiyonları var. Gerek atmosfer, gerekse müzik oyuncuyu havaya sokmayı başarıyor.
Oyuna bir karakter yaratarak başlıyorsunuz. Bu işin ilgi çekici yönü, oyuncunun, karakterin yüzünü gayet ayrıntılı şekilde tasarlayabilmesi. Yüz modellemeleri ve grafikler ve çok başarılı.
Karakterinizi oluşturduktan sonra Corleone Ailesi’ne katılıyorsunuz. Aile, New York’ta kendileri gibi güçlü dört aileyle çatışıyor. Yarattığınız karakter, daha büyük bir bölgeye hükmetmek ve daha çok para kazanmak amacında olan Corleone’ler için para karşılığı çalışıyor. Artık yapmanız gereken, size verilen görevleri tek tek yerine getirmek.
Başta, mahalle esnafını haraca bağlamak gibi küçük işler yapıyorsunuz. Başarılı oldukça banka soygunu, suikast ve diğer çetelere saldırmak gibi daha büyük işler alınabiliyor. Diğer mafya ailelerin mallarını, dükkanlarını ele geçirip, depolarını evlerini, soyabiliyorsunuz. Elbette onlar da boş durmuyorlar. Sizin mallarınıza göz dikip, onlar da size saldırıyorlar.
Oyunda hedefiniz, Corleone’lere rakip dört aileyi çökertip, ortadan kaldırmak. Yeteri kadar ilerlediğinizde, Corleone’lerden ayrılıp, kendi mafya ailenizi kurmanız mümkün oluyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13