UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA'DA FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ KRİTİK TOPLANTI YAPILACAK!..

ANKARA'DA FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ KRİTİK TOPLANTI YAPILACAK!..

ANKARA'DA FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ  KRİTİK TOPLANTI YAPILACAK!..

Önümüzdeki hafta Ankara’ya gelecek olan 4 kişilik ABD heyetinin ziyaretine ilişkin detaylar, Adalet Bakanlığı’nda yapılacak görüşmelerde, Türkiye’nin FETÖ lideri Gülen’in iadesi başvurusunda ortak mevzuat çalışması yapılacak. FETÖ ve darbe girişimiyle ilgili kanıtlar da verilecek.

ABD, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olan Fethullah Gülen’in iadesi konusundaki tartışmalar ve Rusya ile yakınlaşmanın ardından Türkiye’ye gelecek hafta kritik iki ziyaret gerçekleştirecek. 

4 KİŞİLİK HEYET

22 Ağustos akşamı bir heyet gelerek 23 ve 24’ünde Ankara’da temaslarda bulunacak. ABD heyetinde Adalet Bakanlığı’ndan 3, Dışişleri Bakanlığı’ndan 1 kişi olacak. Görüşmeler Adalet Bakanlığı’nda gerçekleşecek.

NE GÖRÜŞÜLECEK?

Türkiye, Gülen ve FETÖ ile ilgili olarak daha önce ABD’ye 4 dosya göndermişti. Son olarak Gülen’in tutuklanması talebi de ABD’ye iletilmişti. ABD heyeti, Türkiye’nin iade başvurusu konusunda ABD mevzuatıyla ilgili ayrıntılı bir çalışma paylaşacak. Türkiye de kanıt olarak hazırladığı görüntüleri, ifadeleri, FETÖ yapılanmasına ilişkin şemayı heyete verecek. İade başvurusuna ilişkin prosedürler gözden geçirilecek.

BIDEN’IN 40 GÜN SONRAKİ ZİYARETİ

24 Ağustos’ta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara’ya günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Biden Türkiye’ye en son 21 Ocak’ta gelmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin ABD’ye yönelik “Geç kaldınız” tepkisinin ardından ABD’den üst düzeyli ziyaret gerçekleştirilmiş olacak. Darbe girişiminden 40 gün sonra yapılacak bu ziyarette ABD, Türkiye’nin “gönlünü alacak.” Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmede ise Meclis’te darbe girişiminin yarattığı yıkımı gözleriyle görmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN MASAYA KOYACAĞI 3 BAŞLIK

Türkiye görüşme sırasında 3 konuyu gündeme alacak. Darbe girişimi nedeniyle ABD’nin seçilmiş hükümete desteğinin geç gelmesi nedeniyle sitemi dile getirilecek. Kamuoyundaki darbenin arkasında ABD’nin bulunduğu ve Gülen’in iadesinin gerçekleşmeyeceği iddiaları gündeme getirilerek, “ABD düşmanlığı artıyor ve bunun önüne ancak sizin adımlarınız geçebilir” mesajı verilecek. Gülen’in iadesinde ise “Ya müttefikiniz Türkiye ya terörist Gülen, seçiminizi yapın” denilecek. Suriye’deki gelişmeler ile Menbiç’in de ele alınacağı ziyaretlerde Türkiye, “Kırmızı çizgimiz belli. Verdiğiniz sözü tutun” diyecek.

NATO VE SAVUNMA SANAYİİ MESAJI

Biden’ın ise özellikle Gülen’in iadesi konusunda ABD yargısına güvenilmesi gerektiği mesajını vermesi bekleniyor. ABD’ye yönelik düşmanlığın arttığı bir dönemde Rusya ile yakınlaşmadan duyulan rahatsızlığın yanı sıra, Türkiye’nin NATO’ya yönelik eleştirileri ve savunma sistemlerinde rotayı Doğu’ya çevirmesinin de gündeme geleceği belirtiliyor. Özellikle hava savunma sistemlerinin yeniden konuşlandırılması da görüşülecek adımlar arasında yer alıyor.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERankara  gülen  iade