UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FETÖ OPERASYONUNDA ÜNLÜ İŞ ADAMI BU SABAH GÖZALTINA ALINDI!.. İNŞAAT DEVİ İFADE VERECEK!..

FETÖ OPERASYONUNDA ÜNLÜ İŞ ADAMI BU SABAH GÖZALTINA ALINDI!.. İNŞAAT DEVİ İFADE VERECEK!..

FETÖ OPERASYONUNDA ÜNLÜ İŞ ADAMI BU SABAH GÖZALTINA ALINDI!.. İNŞAAT DEVİ İFADE VERECEK!..

FETÖ operasyonunda bir son dakika haberi daha... İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese düzenlenen operasyonda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alındı. Öte yandan soruşturma kapsamında Taksim'deki demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın da ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Aile adına açıklama yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'ye yönelik başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.

Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Çıkrıkçıoğlu, iki yıl önce yapılan genel kurulda TİM yönetimine girmişti.

İNŞAAT DEVİNİN SAHİBİ DE İFADE VERECEK

Operasyon kapsamında İnanlar İnşaat'ın sabihi Serdar İnan'ın ifade için emniyette olduğu öğrenildi. İHA'nın haberine göre aileden yapılan açıklamada "Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında Sayın Serdar İnan’ın ifadesi talep edilmiştir. Gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi paylaşmaya devam edilecektir" denildi.

TAKSİM'DE YEMEK DAĞITMIŞTI

İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim’de demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİŞ ADAMI  GÖZALTI