UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN ESAD GEÇİŞ SÜRECİNDE MUHATAP OLARAK KABUL EDİLEBİLİR!..

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN ESAD GEÇİŞ SÜRECİNDE MUHATAP OLARAK KABUL EDİLEBİLİR!..

 BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN  ESAD GEÇİŞ SÜRECİNDE MUHATAP OLARAK KABUL EDİLEBİLİR!..

Başbakan Yıldırım, Suriye'deki rejim liderinin geçiş sürecinde rol alabileceğini ancak ülkenin geleceğinde yeri olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'deki iç savaşı bitirmek için rejim lideri Beşar Esad'ın geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebileceğini söyledi.

Yabancı basın mensuplarıyla buluşan Yıldırım, Ancak Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Ankara'nın Suriye'nin etnik olarak bölünmesine izin vermeyeceğini de belirtti.

İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen buluşma, iki saat sürdü. Buluşmada ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar gibi  ülkelerde yayın yapan ajans, TV ve gazetelerin temsilcileri yer aldı.

Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associadet Press, AFP, Reuters, DPA, Xingua ve Bloomberg’in temsilcileri; CNN International, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve Al Araby Televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street, Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbinali yıldırım  suriye