UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“FETÖ’CÜ HAİNLER TÜBİTAK PROJELERİNİ ENGELLEDİ Mİ?..” BAKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

“FETÖ’CÜ HAİNLER TÜBİTAK PROJELERİNİ ENGELLEDİ Mİ?..” BAKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

“FETÖ’CÜ HAİNLER TÜBİTAK PROJELERİNİ ENGELLEDİ Mİ?..” BAKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ta FETÖ sebebiyle geçmiş dönemdeki projelerin tek tek incelendiğini, projelerde belli yerlere kaydırma, aksama, saptırma, gecikme yapılmış mı diye araştırıldığını ve yapıldığı yönünde ihtimaller olduğunu belirtti. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otelde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı sivil toplum örgütleriyle düzenlenen toplantının sonunda, bir gazetecinin, "TUBİTAK projelerinin geçen dönemde bazı FETÖ gurupları tarafından yavaşlatıldığı iddialarında durum nedir?" sorusu üzerine Bakan Faruk Özlü, şu açıklamalarda bulundu:

"Önce insana yöneldik yani çalışana yöneldik. Bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık TÜBİTAK'ta. Bu aşağı yukarı tamamlandı ama devam ediyor. Şimdi 2. aşamasında TÜBİTAK'da yürütülen projelerde geçen dönemde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz, bu projelerde belli yerlere kaydırma yönlendirme olmuş mu, yine bu projelerde aksama, saptırma, geciktirme olmuş mu bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor şu anda inceliyoruz. İşten çıkarılan en son dönemde 167 kişi çıkarttık, 15 temmuzdan sonra çıkardık. Ondan önce çıkarılanlar var, onların da sayısı 600 civarında."

"Üretim Reform Paketi’nde Sona Yaklaşıldı"
Bakan Özlü, yatırımcının sorunlarını çözecek olan üretim reform paketi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Üretim reform paketi ile ilgili sona yaklaşıldı Biz yatırımcıların sorunlarını çözmek, onların önlerindeki engelleri kaldırmak için bir paket hazırlıyoruz, bakanlığımız bünyesinde bu son aşamasına geldi, bunu gelecek haftadan itibaren toplumla paylaşacağız, yani sanayicimizle ve odalarla paylaşacağız. Onlardan gelen görüşleri konsolide edeceğiz, bu görüşler çerçevesinde son halini vereceğimiz paketi meclise sevk edeceğiz. Bir yatırımcı yatırım yapmak istediği zaman ÇED raporu, diğer izinler, yer bulma gibi sorunları olmasın. Gelsin kazmayı vursun yatırımını yapsın. O şekilde hazırlıyoruz."

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbakan  faruk özlü  tübitak  fetö