UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..MESUT YAR, OYA DOĞAN,YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..MESUT YAR, OYA DOĞAN,YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

 TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..MESUT YAR, OYA DOĞAN,YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN!

Aslında bu laftan nefret ederim ama dizinin ismi 'Seviyor Sevmiyor' olunca ve de önceden tahmin ettiğim gibi iki hafta içinde reytinglerin zirvesine oturunca başlık olarak onu seçtim.

Dizi ile ilgili şöyle demiştim:

"ATV'nin yeni yazlık dizisi Seviyor Sevmiyor'dan umutlu olduğumu yazmıştım. Dizi, ilk bölümüyle öngörümü haklı çıkardı. Bir yanda Survivor 2016, öte yanda Avrupa Şampiyonası canlı maç yayını varken, reyting sıralamasında ilk dörde girmeyi başardı. Survivor 2016 final yapıp turnuva da bittiğinde Seviyor Sevmiyor ekranın vazgeçilmezi haline gelmeye aday. Başroldeki Zeynep Çamcı'nın da hakkını vermek gerek.

Öylesine sevimli bir genç kız portresi çiziyor ki, bir bakan bir daha gözünü alamıyor.

Yani insan seviyor da seviyor..." diye yazmıştım.

Seyirci bunca ekran kalabalığının içinde 'samimiyeti' süzüp, bardağına dolduruveriyor. 'Seviyor Sevmiyor'un sahici anlatımı, sıcacık oyunculukları ve samimi akıcılığı, kumanda cihazını sehpaya bıraktırıveriyor.

'Seviyor Sevmiyor', yazdan kışa intikal edecek dizilerden biri gibi geldi bana.

Yaz dizisi olarak başlayıp, üzerine palto geçirerek kışa geçmeye aday diğer favori dizilerim ise şöyle: No: 309, Rengarenk, Hayat Sevince Güzel, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Yüksek Sosyete ve Gülümse Yeter. Bu durumda dizi kulvarında yazın çalışkan karıncaları da kendiliğinden belirlenmiş oldu. ATV ve FOX...


Sina Koloğlu Miliyet - Cadde

‘CESUR YÜREK’ SON DURUMLARI ANLATIR

Polisiye dizilerde ‘darbe girişimi’yle ilgili bölümlerin yer alması isteniyor. Show TV’de ‘Cesur Yürek’in fragmanını izledim. “Vatanım için ölür, sevdiklerim için öldürürüm” diyen Onur Tuna’yı görünce “Bu dizide darbe girişimi mutlaka olur” dedim.

Ömer, askerden döndüğünde mahallede maşallah silah, insan ve uyuşturucu kaynadığını görür. Mafya örgütleri ve ilişikte olduğu terör örgütleriyle mücadele için kurulan gizli bir istihbarat birimi (senarist ekibinin olmazsa olmazıdır!) komutanı Enver’in (Saydam Yeniay) bu genç dikkatini çeker. Sanırım dizinin bu bölümlerine, FETÖ durumları eklenecektir. ‘Filinta’ dizisiyle dikkatleri çekti Onur Tuna. Dizi sektörünün aksiyon sahnelerini en iyi oynayan oyuncusu diyebilirim. Bol bol izleyeceğiz. Dizinin hikayesi , bu temaların artık uzmanı olmuş iki isim olan Cüneyt Aysan ve Ozan Aksungur’dan. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ geleneğinden geliyorlar. Bahadır Özdener’le bu ekipten ayrılıp Fark Film Yapım’ı kurdular. ‘Reaksiyon’ ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ses getiren dizileri oldu. Devlet ve mafya ilişkilerine belli kalıplar içinde baktıkları için tekrara düşme olasılıkları mevcut olabilir. (diyaloglar, mesajlar vs.) Onur Tuna için de önemli bir dizi. Artık ‘star’ kategorisinde yer almak istiyor. Sadece aksiyon değil, oyunculukta da kendini ispatlamak istiyor. Kudret Sabancı’yı unutmayalım. Tecrübeli yönetmenin de eleğinden geçecek bir dizi.


Oya Doğan Vatan

SİYAH BEYAZ YERİNE CESUR VE GÜZEL

Dizi Doktoru adlı bir köşem olduğu için, sizler defalarca bir dizinin senaryo değişikliği ya da senaryosuyla ilgili yazdığım yazılara şahit oldunuz. Ancak ilk defa medyada bir dizinin senaryosuyla ilgili bitip tükenmeyen haberler okuyorum. Üstelik bu haberler her geçen gün artmaya başladı. Kimse kusura bakmasın ama Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün başrollerini oynayacağı, Star TV’de ekrana gelecek olan Siyah Beyaz dizisinin senaristleri Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat bu ülkenin en başarılı senaristlerindendir. Bugüne kadar Gümüş, Sıla, Melekler Korusun, Yer Gök Aşk, Lale Devri, Karagül, Karadayı, Kara Para Aşk gibi Türk televizyon tarihinin önemli dizilerini kaleme aldılar. Karadayı ve Kara Para Aşk’ı bitirdikten sonra bir süre ara verdiler. Ki, en doğal haklarıdır, senelerdir aralıksız dizi yazdılar ve çalıştıkları şirketlere hep reyting getirdiler. Uzun bir süredir de Siyah Beyaz projesini hazırlıyorlar.


Mesut Yar Posta

SEZON BAŞLAMIŞTIR

Nasıl ki dallar çiçeklendiğinde baharın, denize karpuz kabuğu düştüğünde yazın, yapraklar sarardığında sonbaharın geldiğini anlıyorsak ekrana Kim Milyoner Olmak İster? Çıktığında da sezonun başladığını anlıyoruz… Televizyonların neredeyse en uzun ömürlü yarışması önceki gün ATV ekranından arenaya giriş yaptı. Elde bir hayli stok olunca bunları tüketmek için sanırım bu erken de bir giriş oldu… Ancak yarışmanın PT2 dediğimiz saatte yapılan yayınında reytingler bir sonraki kuşakta olduğu kadar parlak gelmiyor. Bence bu yarışma biraz da uykusuz kafaların yarışması..

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları  yazar  köşe yazarı