UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN FİKRİ IŞIK CERABLUS OPERASYONU İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI!..

BAKAN FİKRİ IŞIK CERABLUS OPERASYONU İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI!..

BAKAN FİKRİ IŞIK CERABLUS OPERASYONU İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI!..

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus'un kontrol altına alındığını belirten Bakan Işık, alan temizliği üzerinde yoğun şekilde çalışıldığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PYD unsurlarının Fırat'ın doğusuna çekilmesine ilişkin, "Şu anda çekilme henüz tam olarak gerçekleşmedi. Bunu, çekilmenin gerçekleşmesini hem bekliyoruz hem de yakınen takip ediyoruz" dedi.

Işık, NTV televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu. TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus'un kontrol altına alındığını belirten Bakan Işık, alan temizliği üzerinde yoğun şekilde çalışıldığını belirtti.

OPERASYONUN İKİ TEMEL AMACI VAR

Operasyonun Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Işık, şunları söyledi:

"Bu operasyonun iki temel amacı var: Bir, Türkiye'nin sınır güvenliğinin teminat altına alınması. Bununla ilgili DAEŞ'in oradan tamamen temizlenmesi, bu bizim için olmazsa olmaz. Ama bu bizim için gerek şart, yeter şart değil. Yeter şart da oranın Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde teminat, garanti altında tutulması. Yani 'buradan DAEŞ gitti, bizim işimizi bitti' anlayışıyla buradan Türkiye'nin hemen geri çekilip, Türkiye'ye müzahir unsurların buradan çekilmesi ve yerine PYD'nin de oraya gelmesinin de engellenmesi. İki hedefi gözetiyoruz, bir DAEŞ'in tamamen temizlenmesi, iki yerine de PYD'nin, YPG'nin orada bulunmaması. Bunu sağlayacak bir operasyon. Bu teminat altına alınana kadar bu operasyon sürecek. Hedefimizi orada Türkiye'nin kendi sınır güvenliğini tamamen teminat alınana kadar bu operasyonun sürmesi olarak belirledik."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAKAN FİKRİ IŞIK  CERABLUS