UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU VE JOHN KERRY’DEN KRİTİK GÖRÜŞME!..

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU VE JOHN KERRY’DEN KRİTİK GÖRÜŞME!..

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU VE JOHN KERRY’DEN KRİTİK GÖRÜŞME!..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry ile Suriye’deki ateşkesin bozulması hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Suriye’deki gelişmeler noktasında mevkidaşı John Kerry’nin telefon beklediğini aktaran Çavuşoğlu, “Biraz önce telefonla görüştük. Birkaç konuyu değerlendirdik. Bilindiği gibi Suriye’de ateşkes var. Muhalefet ateşkese uydu ama rejim birkaç yerde ateşkesi bozdu. Varil bombası kullandığına dair bilgi ve rapor da geldi. Onu söyledik. Ruslar'la konuşacağını söyledi. Bunun kalıcı olması gerektiğini söyledik. Suriye’deki genel durumu da konuştuk. Bundan sonra özellikle Membiç bölgesinde operasyonları değerlendirme fırsatı bulduk. Amerikan Kongresi'nde, komisyonda görüşmesi vardı. Bizim de burada bayramlaşmamız vardı. Ama daha sonra tekrar görüşmek için teyitleştik” dedi.

“Şimdi geçici tutuklama talebimiz var”
Çavuşoğlu, ‘FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi ile ilgili son durum nedir?’ sorusuna şu cevabı verdi:

“Belgeler ve dosyalar hazırlandıkça ABD’li muhataplarımıza iletiyoruz. Darbe öncesi dönemle ilgili deliller gönderilmişti. ABD’den gelen heyete bilgiler, belgeler verildi. Savcılarımız ve ilgili birimlerimiz, FETÖ ve darbe ile ilgili soruşturmada görevli tüm arkadaşlarımızda ABD’den gelen uzmanlara bilgi verdi. Şimdi tüm bu delil ve bilgiler ışığında geçici tutuklama talebini de Adalet Bakanlığımız bize iletti. Bizim ABD’de Büyükelçiliğimiz de diplomatik kuryeyle iletti. Şimdi geçici tutuklama talebimiz var. Darbe konusunda iade ile ilgili, darbeyle bağlantılı belgelerin hepsi toplanıyor, onları da ileteceğiz. Bir kere daha iade talebimizi tekrarlayacağız. Her şey ortada, açık ve net. Hukuki süreç ne gerekiyorsa onun gereğini yapıyoruz, belgeleri veriyoruz. FETÖ’nün iade edilmesini bekliyoruz.”

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmevlüt çavuşoğlu  john kerry