UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OBAMA'NIN VEDA KONUŞMASI SIRASINDA ŞOKE EDEN OLAY!

Başkanlık koltuğunu, seçimleri kazanan Donald Trump'a devretmeye hazırlanan Barack Obama'nın ABD ordusuna yaptığı veda konuşması sırasında üzücü bir olay yaşandı.

OBAMA'NIN VEDA KONUŞMASI SIRASINDA ŞOKE EDEN OLAY!

ABD'de başkanlık koltuğunu 20 Ocak'ta Donald Trump'a devredecek olan Barack Obama'nın ABD ordusuna yaptığı veda konuşması sırasında, merasim kıtasından bir asker bayılarak yere düştü.

Basına yansıyan fotoğraflarda, kendinden geçerek yere düşen askere olayın yaşandığı anda kimsenin müdahale etmediği görülüyor.

Askerin bayılmasına neyin sebep olduğu ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, merasimde yaşanan bu olayda ilk anda insanların askerin sağlık durumuna tepkisiz kalması pek çok kişinin eleştirisine neden oldu.

Obama, Virginia eyaletindeki Fort Myer kışlasını ziyaret etti. Obama'ya Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford eşlik etti.

Obama, yaptığı konuşmada, ABD ordusunun en büyük sorumluluğunun Amerikan halkının desteğini ve güvenini kazanmak olduğunu belirterek, "Halkımızı korumak için gözünüzü kırpmayın fakat askerlerimizin canını tehlikeye atmamak için çok aceleci davranarak savaşa da girmeyin." ifadesini kullandı.

Bakan Carter, Obama'ya konuşması öncesi ülkeye hizmetlerinden dolayı ABD ordusu adına madalya verdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERobama  asker