UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN VE PUTİN’İN GÖRÜŞMESİNE ÜÇ GÜN KALA FLAŞ AÇIKLAMA!..

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cuma günü Moskova'da yapacakları görüşmenin detayları hakkında açıklama yaptı.

ERDOĞAN VE PUTİN’İN GÖRÜŞMESİNE ÜÇ GÜN KALA FLAŞ AÇIKLAMA!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısı için Perşembe ve Cuma günü Rusya’da olacak.

 

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü Moskova’da buluşarak Türk Akımı Boru Hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali projelerini ele alacak.

 

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, liderler görüşmelerinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini her yanıyla ele alıp ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin canlandırılması üzerinde duracak.

 

Moskova’nın Avrupa doğalgaz piyasasında elini güçlendirecek ve Ukrayna üzerinden yapılan enerji sevkiyatını kesecek olan Türk Akımı projesi için anlaşma geçen yıl imzalanmıştı.

 

SON 6 AYDA 4'ÜNCÜ GÖRÜŞME

İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen ziyaret sırasında, çeşitli anlaşmalar da imzalanacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin ardından 9 Ağustos'ta St. Petersburg'a giderek Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüştü. Daha sonra Ekim ayında Enerji Zirvesi için Türkiye'ye gelen Rus lideri Putin, Erdoğan'la Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti. İki liderin bu önümüzdeki günlerde düzenlenecek görüşme ile son 6 ayda 4'üncü zirve gerçekleşmiş olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCumhurbaşkanı Erdoğan  Putin  kremli