UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İZMİR'DE İKİ PATLAMA MEYDANA GELDİ... NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!..

İzmir'in Buca ilçesinde gece önce bir otomobilde patlama meydana geldi, 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Bu olaydan birkaç dakika sonra ise 300 metre uzaktaki çöp konteynerinde patlama yaşandı. Bombanın eylem hazırlığındaki teröristin elinde patladığı ortaya çıktı.

İZMİR'DE İKİ PATLAMA MEYDANA GELDİ... NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!..

Buca Çamlıkule Mahallesi 254 sokak üzerinde bir araçta patlama olduğuna dair ihbar alan polis ekipleri, bölgeye gönderildi. 

Polisin patlamanın yaşandığı otomobile yaklaştıkları sırada bu alana yaklaşık 300 metre uzaklıkta ikinci biri patlama sesi geldi. 

Yaklaşık 20 dakika arayla yaşanan patlamalardan sonra alarma geçirilen çok sayıda polis ekibi, bölgeye gönderildi. 

Bölgedeki tüm giriş ve çıkışlar, polislerce tutuldu. Patlama yaşanana iki ayrı noktada araştırmalar yapıldı.

İzmir'in Buca İlçesi'nde korku ve panik yaratmak için eylem hazırlığında olan iki teröristin hazırladıkları el yapımı patlayıcıları belli noktalardaki çöp konteynırları ile yol kenarlarına bırakıp uzaklaşma planları, patlayıcılardan birisi ellerinde infilak etmesiyle sonuçlandı.

Teröristlerden biri öldü, diğeri yaralı olarak yakalandı. İki patlama sonrası alarma geçen polis bölgede sabaha kadar bomba araması yaptı.

Teröristlerin bağlantıları araştırılıyor.

YARALI TERÖRİST BOMBA KOYDUKLARINI İTİRAF ETTİ

Bu arada yaralı teröristten alınan bilgiler doğrultusunda patlayıcıları farklı noktalara koyduklarını öğrenen polis, her iki alanın yanı sıra bölgedeki güvenlik çemberini genişletti.

TERÖRİSTLER PKK BAĞLANTILI

Patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan teröristlerin kimliklerine yönelik araştırma da sonuç verdi. Kimlikleri belirlenen kişilerin PKK üyesi oldukları saptandı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİZMİR  BUCA