UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN FLAŞ VERGİ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olunan ülkelerle rekabetin önünde engel oluşturabilecek vergileri kaldırmaktan kaçınmayacaklarını belirtti.

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN FLAŞ VERGİ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul'da "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele Çalıştayı"nda konuştu. Bakan Ağbal, toplantı sonrasında basın mensuplarından gelen soruları cevapladı. İstanbul Finans Merkezi ve vergi indirimleri ile ilgili gelen soruya Ağbal “Finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa vergileri kaldırmaktan kaçınmayacağız” şeklinde cevap verdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ağbal, “Küresel kriz sonrası Türkiye ekonomisi büyüme oranları itibariyle gelişmekte olan ülkeler içerisinde son derece olumlu bir performans sergiledi. Bunu nerden söylüyorum? 2010 ile 2016 yılları arasında Türkiye’nin yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 6.7. Türkiye gelişmekte olan ülkelerin ortalamasının üzerinde bir büyüme oranını bu dönemde yakaladı. Ardardına görüyoruz, bütün bu kamu maliyesinde uygulamış olduğumuz destekler ve teşvik düzenlemeleri etkisini göstermeye başladı. 2016’nın son çeyreğinde ekonomide yavaş yavaş birçok göstergede bunları görmeye başladık. Gerek güven endekslerinde gerek üretim endekslerinde, yatırım, ihracat gelişmelerinde birçok parametrede ekonomide yukarı yönlü bir ivmeyi çok rahat bir şekilde görüyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmaliye bakanı  naci ağbal