UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİK UYGULAMASINDA İLK 5’E GİREN TÜRKÇE PARÇALAR

Dijital müzik platformu Spotify, ilk çeyrekte en çok dinlenilen isimleri açıkladı. Sezen Aksu, 2017'nin ilk üç ayında en çok dinlenen isim oldu. Minik Serçe'nin son albümünde seslendirdiği 'İhanetten Geri Kalan' parçası da en çok dinlenenler listesinde birinci sırada.

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİK UYGULAMASINDA İLK 5’E GİREN TÜRKÇE PARÇALAR

Dünyada 60 ülkede 100 milyonun üzerinde kullanıcıya erişen Spotify’ın 81 ili baz alarak hazırladığı ve Türkiye’nin ilk 3 ayını kapsayan “Türkiye Müzik Haritası” verilerine göre, Türkler, ilk üç ayda en çok Sezen Aksu, Sıla, Norm Eder, Müslüm Gürses ve Sagopa Kajmer dinledi. Verilere göre, Türkiye'deki müzikseverlerin Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya’dan vazgeçmediği görüldü. Sezen Aksu ve Sıla en çok dinlenen isimler olurken, Duman ve Teoman da çok dinlenenler arasında yer aldı.

Ege'de rock grubu Adamlar, Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde ise pop müziğin yükselen ismi Buray öne çıkan isimler arasında. Allame, İç Anadolu, Ahmet Kaya ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde diğer bölgelere oranla daha çok dinleniyor. İlk çeyrekte en çok dinlenen yabancı şarkı ise Shape of You.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN TOP 10 SANATÇI

1) Sezen Aksu

2) Sıla

3) Norm Ender

4) Müslüm Gürses

5) Sagopa Kajmer

6) Duman

7) Teoman

8) Sancak

9) Ahmet Kaya

10) Allame

EN ÇOK DİNLENEN TOP 5 ŞARKI

En çok dinlenen parçalarda da yine birinciliği Sezen Aksu aldı. ‘Biraz Pop Biraz Sezen’ albümündeki çıkış parçası ‘İhanetten Geri Kalan’ 2017’ye hızlı giriş yaparak, en çok dinlenenler kategorisinde birinci sırada yer aldı.

1) Sezen Aksu / İhanetten Geri Kalan

2) Sıla / Yan Benimle

3) Norm Ender / Deli

4) Müslüm Gürses / Affet

5) Sagopa Kajmer / 366. Gün

EN ÇOK ED SHEERAN DİNLENİYOR

Spotify'ın yayınladığı “Türkiye Müzik Haritası”na göre 2017 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde en çok dinlenen yabancı sanatçı Ed Sheeran oldu. Ed Sheeran'ı ise The Weeknd ve The Chainsmokers takip ediyor. İşte 2017 yılının ilk üç ayında Türkiye'de en çok dinlenen yabancı sanatçılar:

1) Ed Sheeran

2) The Weeknd

3) The Chainsmokers

4) Sia

5) Rihanna

EN ÇOK DİNLENEN TOP 3 YABANCI ŞARKI

1). Ed Sheeran / Shape of You

2). The Weeknd / Starboy

3). The Chainsmokers / Paris

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERspotify  2017  en çok dinlenenler